ELE Rally maakt zich op voor titanenduel

  •   keer gelezen   Sport
HELMOND – De strijd om de zege in de 49e ELE Rally barst vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni los. Wordt het Swaanen, Van Loon of.. verslikken de heren zich?

[image=245835]

Voor de 49e editie van de oudste snelheidsrally van Nederland houdt de organisatie vast aan het concept van 2012. “Dat was een spannende editie met veel landelijke en afwisselende proeven” herinnert wedstrijdleider Radboud van Hoek zich. Zo worden de rijders opnieuw geconfronteerd met vijf proeven zonder service op de zaterdagochtend.
Op vrijdag slaan alle servicecrews van de circa 70 deelnemers in Helmond hun tenten op. De start van de rally, het harde werk van de servicecrews en de indrukwekkende rallybolides, dit alles is gratis te aanschouwen. Op zaterdag verplaatst de service zich naar de MCB terreinen in Eindhoven, maar de finish is zaterdagnacht om 0:00 uur weer in Helmond.

Rooise rijders dwars in actie
Dit jaar wordt een titanenduel verwacht. Beide bewapend met een WRC van de twee liter generatie zullen Jeroen Swaanen en Erik van Loon met veel zin en topmotivatie aan de start verschijnen.
Voor het eerst sinds jaren maakt de ELE Rally geen deel uit van de Nissan 350Z Challenge. Dat heeft Rooienaren Mats van den Brand en Roel van der Zanden er niet van weerhouden hun bolides van stal te halen. Sterker nog, nu er geen punten voor de Challenge op het spel staan kunnen de twee rijders hun Nissan nog eens extra dwars de sporen geven op hun favoriete proef in Rooi.

Zelf kijken in Rooi?
Rallysport spreekt pas echt tot de verbeelding als die beleefd wordt langs de klassementsproeven. Om de weg naar de klassementsproeven te kunnen vinden, is op diverse plaatsen een voorverkooppunt ingericht voor verkoop van de publieksinformatie. Een passepartout voor vrijdag en zaterdag kost € 28,-. Wie alleen zaterdag komt kijken betaalt € 22,-. Losse proeven kunnen voor € 6,- per locatie worden bekeken. Meer informatie over de voorverkoop punten is te vinden op www.elerally.nl onder ‘informatie’.
De klassementsproef in Sint-Oedenrode is inmiddels verworden tot een klassieker in de rally. De publiekspunten aan de Goeiendonk, Leunestraat, Hoogstraat en Broekdijk staan al jaren garant voor spektakel. De doorkomsten zijn dit jaar gepland voor 18.35 en 20.55 uur en de uren voor en na deze tijdstippen zullen er diverse afsluitingen voor het overig verkeer in die omgeving van kracht zijn. Meebrengen of nuttigen van alcohol is wegens veiligheidsoverwegingen ten strengste verboden.
Wie geen entree wil betalen en niet bang is voor vuile handen kan zich via elerally.nl aanmelden als official.
Meer berichten