Internationale wandeltocht OLAT

  •   keer gelezen   Sport
SON EN BREUGEL – Wandelsportvereniging OlLAT en Wandelcub Milieu 2000 (België) houden morgen (vrijdag 27 december) weer hun internationale Grenzeloze Tocht.

[image=265548]

De deelnemende wandelaars kunnen zowel van Luijkgestel naar Lommel als van Lommel naar Luijkgestel wandelen. “De tocht kan gelopen worden in blokjes van acht kilometer en veelvouden daarvan, zodat er keuze is uit 8, 16, 24 of 32 kilometer wandelplezier. Er rijden pendelbussen zodat de mogelijkheden in trajectkeuzes groot is en men ook altijd weer bij het startpunt kan terugkomen”, aldus de organisatie.

Verbazen
“Zoals men van OLAT mag verwachten, wordt er veel over onverharde paden gewandeld door dit mooie grensgebied met zijn rijke variatie aan bossen, heide, open gebieden en natuurlijk de Sahara. Nieuwe wandelaars zullen zich verbazen over de schoonheid, de rust en de stilte. Voor wandelaars die al vaker de Grenzeloze Tocht hebben gewandeld is het goed te weten dat er in België een nieuwe startlocatie is gekomen in Lommel-Werkplaatsen en dat daardoor nieuwe routes in het traject zijn opgenomen. De Lommelse Sahara komt nu nog meer in beeld.”

Informatie
Startlocatie in Nederland is Camping de Zwarte Bergen, Zwarte Bergendreef 1 in Luijksgestel. Alle afstanden mogen vanaf 8.00 uur starten. De 32 kilometer tot 10.00 uur, de 24 kilometer tot 11.00 uur en de 16 en 8 kilometer tot 12.00 uur. Men moet voor 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg is na acht kilometer een centrale rustpost ingericht in het gebouw van Scoutsheem. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen krijgen vijftig procent korting op het inschrijfgeld. Nadere informatie en aanmelden via www.olat.nl of .
Meer berichten