‘Leuke potjes’ bij badmintonclub Level

  •   keer gelezen   Sport
OSS – Bij de recreatieve badmintonclub Level in Oss draait het niet om prestaties, maar om plezier. En vanaf 1985 slaagt de club daar al in. Voorzitter Kim Daanen praat over ‘haar’ club.

[image=265033]

Daanen is zelf al twintig jaar lid van de club. Vijf jaar geleden stapte ze in het bestuur en drie jaar later werd ze voorzitter. “Ik ben in de jeugd begonnen met badminton bij Level en zo ben ik altijd betrokken geweest bij de club”, geeft ze aan. “We proberen het hier zo gemoedelijk mogelijk te houden. Het gaat er niet om hoe hoog je speelt, die druk is er hier niet. Voor ons draait het allemaal om plezier.” Level speelt wel een onderling toernooitje met andere vereniging, maar niet onder de vlag van de badmintonbond. “Dat zijn leuke potjes, iedereen mag meedoen wat dat betreft.”

Leden
Level heeft ruim honderd leden, waarvan er ongeveer twintig jeugdleden zijn. Op maandag, dinsdag en donderdag speelt men in de Ruivert- of Mondriaanhal. “Iedereen mag dan komen wanneer ze zin hebben, maar vaak zie je wel dat mensen op een vaste dag komen.” Het kan dus zomaar zijn dat iemand die op maandag speelt, niemand kent van de dinsdag- of donderdaggroep. Hoe kan een club dan het clubgevoel houden? “We organiseren vaak clubavonden. Seizoensafsluitingen, nieuwjaarsborrel en rondom andere feestdagen willen we ook wat organiseren. En ook dankzij onze vrijwilligers kunnen we als club goed functioneren. Maar voor veel mensen is het ook een leuk avondje uit. Mensen met blessures komen bijvoorbeeld soms toch even langs om bij te praten, dat is ook voor ons als club fijn.”
Meer berichten