V&K eerste op onderdeel plank-kast

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – De springgroepen van V&K Uden hebben zaterdag 2 november deelgenomen aan hun eerste springwedstrijd van het seizoen. Hiervoor zijn de jongens en meiden afgereisd naar Lage Zwaluwe. De jongens- en meidengroep behaalde op het onderdeel plank-kast de eerste plaats.

[image=262071]

In de ochtend mocht de jongens- en meidengroep(9-12 jaar, D-niveau) beginnen op de plank-kast. Voor de meeste kinderen was het de eerste wedstrijd in dit niveau en deze leeftijdscategorie of zelfs helemaal de eerste wedstrijd. Best spannend dus. Deze zenuwen bleken voor dit onderdeel echter niet nodig. Met een score van 8,22 behaalde de groep de een eerste plaats. ’s Middags mocht dezelfde groep laten zien wat zij konden op minitrampoline-kast. Op dit onderdeel was de groep het tempo van het springen even kwijt en ondanks dat er technisch goed gesprongen werd, was dit aan de score (6,67) goed te merken. Ook het onderdeel lange mat leek in eerste instantie niet zoveel te beloven: het inturnen ging niet bij iedereen vlekkeloos. Gelukkig hebben de jongens en meiden laten zien dat zij zich konden herpakken en wisten ze een score te behalen van 8,23 punten, net 0,03 punten te weinig om op het podium te belanden. Als laatste kwam er een mooie afsluiting op de minitrampoline. Ondanks een opmerking van de jury, waardoor er verkeerde sprongen uitgevoerd werden, behaalden ze toch een score van 8,54 punten.

Meidengroep
De meidengroep (10-16 jaar, D-niveau) mocht in de middag laten zien wat zij kon. De jury liet in het beoordelen bij deze leeftijdscategorie merken meer te verwachten. Deze groep begon op plank-kast. Het tempo lag hier echter te laag en niet alle sprongen werden technisch goed uitgevoerd, wat resulteerde in een score van 6,94. Ook op de minitrampoline begonnen de meiden nog wat onzeker. Aangekomen bij de laatste drie sprongen, die in de trainingen nog niet altijd perfect lukten, ging de knop echter om: de meiden sprongen hoog en strak en op een vlot tempo achter elkaar door. Zij behaalden hierbij een score van 7,53, net 0,01 punt te weinig voor een podiumplaats. Het derde onderdeel was lange mat. Dit is normaal niet het sterkste onderdeel van deze groep, maar op de wedstrijd lieten de meiden toch anders zien. De score van 6,78 viel tegen. De afsluiting van de dag vond voor V&K plaats op de pegases, het onderdeel waarvoor de meiden soms wat angst hebben, terwijl zij de sprongen prima aan kunnen. Het werd er dus ook niet beter op toen de jury liet weten dat de pegases 20 centimeter hoger moest worden ingesteld dan normaal. Gelukkig bleek dat ze op de goede hoogte geoefend hadden en mocht de pegases omlaag. Met een score van 7,55 behaalden zij hier een vierde plaats.
Meer berichten