Zwaar bevochte zege Saturnus-vrouwen

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Met een spannende vijfsetter wisten de vrouwen van Saturnus tegen het Beugense Achilles de winst in Uden te houden. Na de setstanden 23-25 25-16 25-23 en 18-25 was een vijfde set noodzakelijk. Vooral als de sterke Joska Franssen aan het net kwam was het oppassen geblazen. Fransen sloeg belangrijke punten voor de bezoeksters binnen.

Door: Peter Kuijpers

[image=261896]

Bij Saturnus-coach Ed Brienen was na afloop de spanning nog van zijn gezicht te lezen. Brienen stond wat uit te puffen langs de wedstrijdtafel. Brienen: “wat een wedstrijd en wat een spanning. Wat mooi toch dat we alsnog winnend afsluiten” De vraag is dan of hij zelfs de moed niet had opgegeven bij een 9-14 stand in de vijfde set: “Opgeven nooit. Daar is Volleybal vaak een te verrassend spelletje voor. We hebben het geklaard dat is leuk. Het eindsignaal bepaalt toch de wedstrijd. Hoe zit je als individu in de wedstrijd. Dat hebben we niet goed gedaan. Lieke van Cuijk had een uitstekend opslagniveau en dat was erg belangrijk. Dan komt die vijfde set en kom je met 9-14 achter. Dat mag niet, maar het overkomt ons. Geweldig dat we dan terug knokken.”

[image=261894]

De oude Ring
De vijfde set zou geschreven kunnen zijn door wijlen Alfred Hitchcock, want het was bloedspannend. Achilles lachte bij een 9-14 stand al naar de wenkende wedstrijdzege. Daar dachten Daphne Sgroot en haar collega’s anders over. Met heerlijke opslagen en een goed vervolg werd het wit rond de Beugense neuzen. Saturnus kwam tergend terug naar 14-14. Met uiteindelijk een super blok bij een 17-16 stand bepaalde 'Sgrootje' de eindstand op 18-16. De oude ring veranderende na het laatste punt in één deinend en feestvierend Saturnus met aanhang.

[image=261895][image=261893][image=261892]
Meer berichten