Wintersport beleven tijdens de gymles

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - leerlingen van de Udense basisscholen De Cirkel en ’t Mulderke en het Udens College hebben dinsdag en woensdag hebben deelgenomen aan een bijzondere sportactiviteit. In hun eigen gymzaal maakten zij kennis met wintersport tijdens de Wintersport Experience, de indoor wintersportbeleving van de Nederlandse Ski Vereniging. Het was wel even gek, want buiten was het stralend mooi weer met een graad of 20 en binnen kreeg iedereen skishirts aan en werden de winterse omstandigheden nagebootst.

[image=261036]

De Wintersport Experience is een bijzonder programma van de Nederlandse Skivereniging (NSKIV) waarmee jeugdigen onder schooltijd kennis kunnen maken met diverse aspecten van wintersport zoals skiën, snowboarden, langlaufen en biathlon. In Uden is de Wintersport Experience vooral gericht op skiën en snowboarden. De verschillende wintersporten van de Wintersport Experience worden met behulp van simulatoren, ergometers, laserdoelen, games en wintersportmaterialen beoefend en begeleid door trainers en coaches van de Nederlandse Ski Vereniging, Kicks!, Schoolsport en de Schans.
Alle leerlingen die mee hebben gedaan met de Wintersport Experience kunnen op zaterdag ochtend 2 of zondag middag 3 november meedoen aan de vervolgactiviteit bij Ski&Snowboardclub de Schans aan de Ariekesweg 1 in Uden. Er kan gekozen worden uit een proefles (beginners) of een uur onder begeleiding skiën of snowboarden (voor de gevorderden). Het programma is tot stand gekomen in overleg met de NSKIV, Ski & Snowboardclub De Schans, buurtsportcoaches van Kicks! Beweegt je, Stichting Schoolsport en natuurlijk het onderwijs.

[image=261037][image=261038][image=261039]
Meer berichten