Leerlingen lopen voor maraThOON

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Ruim vijftig leerlingen van de theoretische leerweg van het Udens College, hebben zondag meegedaan aan een onderdeel van de Marathon van Eindhoven. De leerlingen konden voor de Stichting MaraThOON 2,5 of 5 km rennen voor het goede doel. Dat deden ze vol enthousiasme en met succes. Zij waren er ook achteraf, ondanks de regen, nog steeds vol van.

[image=260570]

De docent lichamelijke opvoeding, Michael van Kasteren, nam het initiatief en het Udens College vmbo wilde dit sportieve voornemen in het kader van de ‘gezonde school’ graag ondersteunen en regelde een bus voor de enthousiaste, fanatieke hardlopers.
Ze liepen voor twee doelen: een ‘Wensboom’ voor Mappa Mondo in Waalre, een huis voor ernstige chronisch zieke kinderen en voor een hoofdhuidkoeler voor het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Het Ujes eethuis stelde voor iedere deelnemer een cap beschikbaar. In de accommodatie van Stichting The Hub kon iedereen zich omkleden.

'Keimooi'
De regen viel de hele dag met bakken naar beneden. Dit kon het plezier van de leerlingen en de begeleidende docenten niet drukken. In een geweldige ambiance werd gelachen, gerend en werden persoonlijke records gebroken.
Ellen: “Ik vond de MaraThoon ondanks het weer super leuk. Samen met alle andere kinderen was het echt een top dag.” Rico: “geweldig. Toen ik de finish zag, en daar doorheen ging, dat gevoel met al die mensen die klapten.. keimooi. Volgend jaar weer. Oh ja…en ooooveral spierpijn!”Joep: “Ondanks het slechte weer, vond ik het erg leuk om de MaraThoon te lopen. Dat kwam onder andere door de sfeer. Kelly: “Het is voor herhaling vatbaar. Ondanks de regen was het een keigave dag en kunnen we met onze bijdrage meer mensen met kanker helpen. Super bedankt voor de organisatie.”

[video=3B72Aif29T8]
Meer berichten