Sport, muziek en spel bij de Keien Atletiek

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - De EkoPlaza Keienloop van De Keien Atletiek, trok vandaag een recordaantal deelnemers. Zij konden kiezen uit een trimloop, wandeltocht en scholierenloop. Sambanda en Udens feestorkes De Foempers zorgden voor muzikale intermezzo’s en het weer zat mee, waardoor het een loopfeest werd voor jong én oud.

[image=255560]

Ruim vierhonderd deelnemers schreven zich in voor de hardloopwedstrijd van 5, 10 of 15 kilometer en de Business Run. Dat is een estafetteloop waarbij drie lopers een team vormden en elk een afstand van vijf kilometer voor hun rekening namen. Medewerkers van EkoPlaza, Intersport Superstore, de gemeente Uden deden mee aan de EkoPlaza Keienloop. Autobedrijf G. van den Akker deed met meerdere teams mee aan de bedrijvenloop en eindigde zowel in de dames- als herencategorie op de eerste plaats. De jeugd kon zich vermaken op het spelcircuit en springkussen op het middenterrein van het stadion.

Hardlopen
Het parcours, dat vijf kilometer lang was, voerde de deelnemers via het sportpark richting Uden-Zuid. Bij de vijver nabij voetbalvereniging Udi ’19 zorgden De Foempers voor een muzikaal intermezzo. De finish was in stadion De Kuip, waar zij een groot onthaal kregen van alle toeschouwers. Jama Osman Iman uit Uden ging met de eerste prijs op de vijf kilometer naar huis. Janneke Arts uit Rotterdam was eerste bij de vrouwen op vijf kilometer. Op de 10 kilometer won Horacio Duarte Pereira uit Veghel en Irene van Lieshout uit Schaijk liep de snelste tijd bij de dames. Op de vijftien kilometer waren Ingmar van Dijk uit Eindhoven en Susan Mulders uit Veghel het meest succesvol.
Twintig wandelaars vertrokken een half uur na de trimlopers uit stadion De Kuip voor een wandeltocht door Uden. Ook zij finishten weer op de atletiekbaan. Na afloop konden alle deelnemers genieten van een pastabuffet.

Scholierenloop
In de middag deden ruim driehonderd leerlingen van Udense basisscholen mee aan de Scholierenloop. Sambaband Sambanda zette De Kuip met opzwepende muziek op zijn kop en alle kinderen kregen een groots onthaal van de aanwezige toeschouwers op de tribunes. Uit iedere groep werden de drie beste jongens en meisjes beloond met een trofee. Basisschool Marimba won het algemeen klassement en kreeg een bijzondere prijs: een picknick verzorgd door EkoPlaza. De Bitswijk en de Springplank eindigden op plek twee en drie.
De uitslagen van de EkoPlaza Keienloop staan op www.dekeienatletiek.nl te vinden.

[image=255559]

[image=255558]

Meer berichten