Flamingo's op stage in Polen

  •   keer gelezen   Sport
GENNEP – De volleybalsters van Topdivisionist Flamingo's uit Gennep gaan voor de juiste afstemming op trainingsstage in het Poolse Proszowice. Onder de rook van Krakau is de ploeg van trainer Joep van der Heijden deze week te gast bij Miejski Klub Sportowy pogon Proszowice. Het gezelschap vertrekt woesdag en keert zondag weer in het Niersstadje terug. Behalve trainen is Flamingo's deelnemer aan een tweedaags toernooi.

[image=255308]

In de oefenwedstrijden die het eerste vrouwenteam van Flamingo’s tot nu toe speelde was er veel wisselvalligheid te zien. Briljante momenten, te zien in de vorm van oogstrelende combinaties, werden gevolgd door misverstanden in aanval en verdediging. Niet onlogisch. Van het team dat vorig seizoen zich zo keurig op eigen kracht handhaafde in de topdivisie, het een na hoogste niveau in Nederland, bleven er slechts zes speelsters over. De nieuwe oefenmeester Joep van der Heijden ging naarstig op zoek naar aanvulling en vond die in zes nieuwkomers, afkomstig van vier verschillende teams. Twee kwamen er over van het tweede team van Flamingo’s, een van het Beugense Achilles, twee van Sarto uit Tilburg en een van topdivisionist Longa uit Lichtenvoorde.
Een jonge ploeg, met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, maar met enorm veel potentie. “Individuele kwaliteiten zijn er voldoende om in de middenmoot van de topdivisie mee te kunnen draaien”, zegt coach Joep van der Heijden. “Het zou me zeer verbazen als Flamingo’s dit seizoen weer, net als de voorgaande drie jaren, tegen degradatie zouden moeten knokken. Natuurlijk gaan we punten verspelen, doordat we een jonge ploeg hebben. Wisselvalligheid hoort bij deze leeftijd. Maar we zullen zeker ook verrassende wedstrijden winnen. Op basis van de kwaliteit die we in huis hebben en de inzet van het jonge enthousiasme. Een aantal nieuwkomers moet nog wennen aan het hoge tempo van de topdivisie. Maar dat is een kwestie van tijd. Als de speelsters elkaar in het veld straks beter kunnen vinden, kan er mooi volleybal gespeeld worden.”
Tijdens de korte trip naar Polen zullen de speelsters elkaar ook beter leren kennen. “Zo’n reis is daar uitstekend geschikt voor. Daarbij gaan we met zijn allen ook bezoek brengen aan Auschwitz. Dat is een enorme, indrukwekkende ervaring die de speelsters straks met elkaar delen."
Meer berichten