Marc Lammers naar Sportgala Uden

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – De bekende hockeycoach Marc Lammers (42) komt naar het Udense Sportgala op vrijdag 3 februari. Hij geeft hier een inspirerende speech voor het publiek.

[image=201237]

Marc Lammers is het voorbeeld van een modern type coach. Hij was acht jaar bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam. Daarvoor was hij, op jonge leeftijd, coach van Spanje en was zelf tevens een verdienstelijk hockeyer. Marc speelde zelf slechts vijf interlands, maar als coach heeft hij al meer dan 150 interlands leiding gegeven aan het Nederlands team.
Gedurende zijn verblijf in Spanje heeft hij het Spaanse team van de twintigste plaats op de wereld ranglijst naar de vierde plaats geleid op de Olympische Spelen in Sydney 2000. Toen Lammers startte in 2001 met het Nederlands team werd hij tweede op de Champions Trophy in Amstelveen. Tijdens de wereldkampioenschappen in 2002 is hij met het Nederlands damesteam, na een zinderende finale die verloren werd met strafballen, tweede geworden. In 2003 won Oranje de Europese Kampioenschappen in Barcelona, waardoor ze zich automatisch plaatsten voor de Olympische Spelen in Athene 2004. Na een zeer overtuigende reeks gewonnen wedstrijden tot aan de finale aan toe, werd uiteindelijk het zilver behaald na een zinderende finale tegen Duitsland.
Na de Olympische Spelen hebben de Nederlandse dames revanche kunnen nemen op Duitsland door in de finale van de Champions Trophy met 2-0 te winnen en een 2-1 overwinning in de finale op het EK 2005. Mede hierdoor staat Nederland momenteel op de eerste plaats in de officiële World Ranking. Een van het meest succesvolle jaar is 2006. Nederland werd na 16 jaar weer wereldkampioen. Ook de Champions Trophy werd gewonnen. In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008 werd in 2007 zilver gehaald op het EK in Dublin en brons op de Champions Trophy in München Gladbach. Het hoogtepunt is het behalen van goud op de Olympisch Spelen in Beiijng waar met 0-2 werd gewonnen van China.
Marc Lammers staat bekend om zijn innovaties. Er is zelfs een werkwoord naar hem vernoemd: ‘Lammeren’. Ook gebruikte hij veel technologie in het hedendaagse coachen. Zo werkte hij met een videobril, analyse software, nieuwe hockeysticks, hartslagmeters en oortelefoontjes.
Meer berichten