Biljarten vanavond centraal bij SkyLine sport

  •   keer gelezen   Sport
VEGHEL – UDEN – Is biljarten oubollig of springlevend? Vanavond spreken de voorzitters Ad Van Dongen (Krijt op Tijd) en Ad Verbruggen (Biljartvereniging De Stapperij) hierover een uur lang in het sportprogramma op woensdag van SkyLine.

[image=201276]

Biljarten: een bezigheid die volgens Peter van Bommel zijn oorsprong vindt in 15e eeuws Frankrijk. Het werd daar als buitensport gespeeld. Later verhuisde het naar binnen en ging alles in een razend tempo. Is biljarten een ‘kroegsport’ vanwege het dorpscafé met pinda-automaatje op de bar en de pluche tafelkleden? Een koffiebordje met een paar schijven zure leverworst of een gekookt ei en daar stond als vaste waarde een biljart omheen. En uiteraard twee lampen erboven die de sigaren- of sigarettenrook een mooi effect gaven. Die tijden vinden we alleen nog terug in vergeelde boeken. Vanavond wordt hierover gesproken, maar ook over de toekomst en het verenigingsleven van de diverse springlevende biljartclubs in onze regio.

-SkyLine rtv 20.00 -21.00 uur Biljarten 21.00 – 22.00 uur diverse andere sporten.

-SkyLine radio is te ontvangen via de volgende frequenties: 106.00 MHz voor Uden en omgeving. 107.100 voor Veghel en omgeving. Op de kabelfrequenties en natuurlijk via het wereldwijde internet.
Meer berichten