Kevin van Deijne ‘Rookie of The Year’

  •   keer gelezen   Sport
ZEELAND - Tijdens de jaarlijkse KNAF-prijsuitreiking in Breda is de Zeelandse rallycoureur Kevin van Deijne door de vaderlandse rallysportpers uitgeroepen tot ‘Rookie of The Year 2011’. De 22-jarige zoon van rallycrack Tonnie van Deijne bemachtigde deze titel van beste nieuwkomer op het nippertje vóór Martijn Moree. De jury prees vooral zijn verzorgde, niet al te wilde rijstijl.

[image=201754]

Kevin van Deijne, student management aan de IVA in Driebergen, was uitermate in zijn nopjes met de aanmoedigingsprijs en de bijbehorende, vrij imposante beker. “Dat ik kans zou maken, had ik gedurende het hele rallyjaar al wel door. Ik reed niet alleen in mijn A6-klasse, voor tweewiel aangedreven wagens met maximaal 1600-motoren, constant voorin mee; ook het feit dat ik derde werd in het Shortrally kampioenschap moet bij de jury meegespeeld hebben. In alle acht wedstrijden daarvan zat ik bij de eerste rijders en dat tussen zwaardere auto’s met meer vermogen. Voor mij was dat een prima prestatie.”
Nu de Zeelander zijn eerste échte rallyjaar er zo succesvol op heeft zitten, is er honger naar meer. “Dit was een leerjaar, het grote werk komt nu”, stelt Van Deijne. “En dat in een nieuwe auto. Wat het wordt, maken we in een later stadium pas bekend. Eerst nog nagenieten van deze titel.”
Meer berichten