Stem op de genomineerde sporters

Sport 70 keer gelezen
UDEN – Tijdens het Sportgala van de gemeente Uden wordt op vrijdag 3 februari bekendgemaakt wie de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het Jaar 2011 worden. Inmiddels is bekend wie de genomineerden zijn.

[image=202039]

In de categorie ‘Sportman van het Jaar’ zijn er dit jaar drie jonge genomineerden. Robin van Dinther (15) geldt als een groot judotalent. Hij werd in 2011 tweede tijdens een internationaal toernooi in Bonn, onder 81 kilo en onder 17 jaar. En met Judo Essink Support Eindhoven werd hij Nederlands kampioen judo voor teams -17 jaar. Tycho Meulebeek (9) is de jongste genomineerde ooit. De jonge schoonspringer van PSV grossierde vorig jaar in gouden medailles tijdens nationale en internationale toernooien. Jelle van den Berg (16) won als freestyle skiër tweemaal brons op de halfpipe en de big air tijdens het NK onder 16 jaar.
In de categorie ‘Sportvrouw van het Jaar’ zijn er dit jaar slechts twee genomineerden. Maud van der Meer (19) zwom tijdens het WK zwemmen in Shanghai met de Nederlandse estafetteploeg in de series 4 x 100 meter vrije slag en droeg daarmee bij aan de uiteindelijke gouden medaille die de dames haalden. Tennisster Liv Geurts (17) maakte afgelopen jaar indruk tijdens nationale en internationale toernooien en nestelde zich in de top van het Nederlandse damestennis.
In de categorie ‘Sportploeg van het Jaar’ zijn er drie genomineerden die weinig voor elkaar onder doen. Veerle Martens en Milou Waals (acrogym) van turnvereniging Flik Flak werden eerste tijdens de Brabantse én Zuid-Nederlandse kampioenschappen en wonnen zilver op het NK. Tijdens het EK werden ze elfde. Verder wonnen ze drie kwalificatiewedstrijden. Voltigevereniging De Wittegheit werd Nederlands kampioen in de hoogste klasse. En het team van Sportschool Verbueken leverde afgelopen jaar een groot aantal Europese kampioenen hapkido af.

Stemmen
Wie uiteindelijk de titels wint wordt bepaald door de stemmen van het publiek én door een vakjury. Beide bepalen voor 50 procent wie de winnaars worden. Stemmen kan vanaf vandaag op de website www.sportgala-uden.nl.

[image=202040][image=202041][image=202042][image=202043][image=202044][image=202045][image=202046]