Saturnusvrouwen grossieren in vijfpunters

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Het borrelvraagstuk in Uden was: komen de volleybalmeiden goed uit het winterreces? Het antwoord lag zaterdagavond in Sporthal De Ring. Met een dikke ‘ja’ kon dit na de klinkende 4-0 zege op het Rijkevoortse Luctor beantwoord worden.

[image=201858]

Coach Peter Barenbrug moest weer minnen en plussen in zijn opstelling. Anne Heesakkers had een voorhoofdsholteontsteking, Veerle van den Heuvel een pijnlijke knie en Maartje van der Heijden was amper hersteld van een rugblessure. Geen lekkere voorbereiding. Maar één geluk heeft Barenbrug wel: er zijn veel speelsters van niveau in de breedte bij Saturnus. Met Maartje van der Heijden in de basis werd de eerste set met 25-21 binnengeslagen. In de tweede set kwam Marthe van de Elzen voor Veerle van den Heuvel. Saturnus liep al snel tegen een fikse achterstand aan, maar bij 2-8 greep Barenbrug in. Erg veel effect had het niet en bij 5-12 vroeg de Saturnus coach zijn tweede time out aan. Dat sneed hout en de Udensen kwamen na de wissel van Loes Boley voor Eva van Dijk terug naar een 20-25 setwinst.

Restant van de koek
Het verzet van Luctor was hiermee behoorlijk aangetast. De derde set en ook de bonus werden met veel overmacht en harde klappen naar Uden gehaald. VCE/PSV gaat kampioen worden. Daar twijfelt geen mens meer aan, maar het restant van de koek is nog best interessant. Volgende week uit naar Avance in Sambeek en een week later thuis in De Ring de topper tegen Achilles uit Beugen.

Setstanden: 25-21, 25-20, 25-20 en 25-14
Meer berichten