'De beker moet in Veghel blijven'

  •   keer gelezen   Sport
VEGHEL – “Schieten Jordi!!", klinkt het donderdagochtend in de gymzaal van sporthal De Bunders in Veghel. Het jaarlijkse kersttoernooi, dat dit jaar voor de 26e keer wordt gehouden, is in volle gang.

[image=231153]

“Bijna duizend kinderen doen er aan het toernooi mee”, vertelt Marc Kennis, een van de drie organisatoren. 94 teams van voetbalclubs uit Veghel en omgeving strijden om de eerste plaats in hun eigen klasse, van F-jeugd tot en met A-jeugd.
Naarmate de ochtend vordert, stroomt de tribune verder vol met ouders en vriendjes van de voetballers. “Het toernooi is een begrip onder de jeugd,”, weet Kennis, “het leeft echt. Helemaal toen bekend werd dat er voor het eerst een team van UDI’19 mee zou doen. We hoorden meteen kreten als ‘UDI komt de beker ophalen’ en ‘we moeten zorgen dat de beker in Veghel blijft’”, vertelt hij enthousiast. Ondertussen is de wedstrijd tussen Blauw-Geel 6 en Blauw-Geel 4 begonnen. Frans (12) is van mening dat zijn team de beker gaat winnen. “We hebben nu één wedstrijd gewonnen en één gelijk gespeeld, dus we staan er goed voor”, verklaart hij. Frans is wissel en kijkt rustig toe. Naast hem zit Martijn (15), de trainer van het team. Hij zorgt ervoor dat de wissels goed verlopen. Martijn is een stuk fanatieker dan Frans: “Mooie bal! Omdraaien en lopen!!” Roept hij. De toeschouwers zijn erg betrokken bij de wedstrijd. Een jongen die de bal door zijn benen gespeeld krijgt, wordt uitgelachen door zijn tegenstanders. De wedstrijd verloopt niet zoals Frans het had gehoopt, want ze staan 1-2 achter. Maar ze hebben geluk. In de allerlaatste seconde worden de spelers helemaal wild. Er is namelijk vanuit een vrije trap gescoord. De einduitslag is 2-2. Het gaat lastig worden, maar de eerste plaats is nog niet verloren.

De laatste speeldag van het toernooi is op zaterdag 29 december. Het programma en de winnaars zijn te vinden op www.zvv-veghel.nl.

[image=231154]

[image=231155]

[image=231144]

[image=231145]
Meer berichten