Dringen om kopposities in Topklasse korfbal

  •   keer gelezen   Sport
NULAND – Het is dringen geblazen om de bovenste vier plekken in de Topklasse zaalkorfbal voor vrouwen. Drie ploegen, (Spes, Korfrakkers en Be Quick) elk met acht punten. Swift staat keurig vierde met één puntje minder dan de koplopers.

Door: Peter Kuijpers

[image=79272]

Met een blik op de standenlijst een vertrouwd beeld met Korfrakkers, Spes, Be Quick en Swift. Weer terug van weggeweest is Be Quick. Het team van trainer Alf van der Ende lijkt weer op sterkte te komen. Irma Gabriels is weer terug na haar zwangerschap en ruilde haar plek met aanvoerster Marlou van Nistelrooy, die nu een kind verwacht. Lieke van Lieshout is nog steeds herstellende van een kruisbandoperatie. Ontstekingen in haar knie maken spelen nog steeds niet mogelijk. Bij Be Quick is Monique IJsvogels gestopt, maar Marlou van Sleeuwen in topvorm. Tegen Swift wist ze maar liefst vijf maal raak te gooien.

[image=131395]

Terugslag
Be Quick coach Alf van der Ende, die een paar jaar geleden een nieuwe lever kreeg, is ook niet okselfris. De Helmonder heeft met een terugslag te kampen. Van der Ende: “Ik ga weer op de lijst voor een nieuwe lever. Er is een ontsteking ingekomen die maar niet weg wil. Ze hebben er geen medicijn voor tot nu toe. Ben wat vermoeid en kijk wat gelig. Over een paar weken volgt er een onderzoek. Maar ik kan mijn werk en het trainen bij Be Quick gelukkig gewoon blijven doen. Dit tot ze me oproepen natuurlijk. We doen het goed, dat zeker. Wonnen zondag prachtig van Swift met één puntje verschil. Bij Swift deed Marijn Geurts niet mee en dat maakt veel uit daar. Ze heeft iets met haar enkelbanden. Ik ben zeker niet ontevreden. Ons spel liet in de oefencampagne al zien dat we flink wat vooruitgang boekten. Zondag Korfrakkers, ik reken op een goed resultaat in onze eigen sporthal.”

[image=210390]

Mindere fase
Korfrakkers speelt op dit moment niet echt de pannen van dak. Coach Anke Verstraten gaf het zondag na afloop van Korfrakkers – Altior ruiterlijk toe: “We spelen in een voor ons mindere fase. Daar moeten we snel uit. Liefst zondag al tegen Be Quick. Daar gaan we hard aan werken deze week.” Geen loze kreten de Korfrakkers-coach, die mogelijkheid is er zeker. Het team van Verstraten heeft voldoende capaciteit in zich om door de moeilijke momenten te slaan. Ook al scoort het ene vak wat makkelijker dan het andere. Zondag een heel ander Be Quick dan we de laatste jaren gewend waren. Alf van der Ende heeft weer een aardig team neergezet. Een pittige kluif voor het Erpse Korfrakkers op voorhand zondag in Sporthal de Geer. Om 15.00 uur fluit scheidsrechter Van Gorkum voor het begin.

Programma voor zondag:
-Be Quick - Korfrakkers
-Altior - Spes
-Swift - Rosolo
-JES - DSV

Stand Topklasse vrouwen:
1 De Korfrakkers 5-8
2 Spes 5-8
3-Be Quick 5-8
4-Swift 5-7
5-Rosolo 5-6
6-JES 5-3
7-Altior 5-0
8-DSV 5-0
Meer berichten