Edwin en Rudi van Vliet lopen Parijs-Rotterdam

  •   keer gelezen   Sport
ZEELAND - Het overlijden van Jan van Vliet uit Zeeland begin dit jaar was een belangrijke aanleiding voor de oprichting van de Stichting Allamanda met als doel geld in te zamelen voor de zorg van mensen met kanker. In 2013 doet een team mee aan de Roparun; een tocht van 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam. De beide zoons van Jan van Vliet lopen ook mee.

[image=230315]

Voor hen is dit een mooie manier om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de kwaliteit van leven voor mensen met kanker. “We zijn allebei sportief, dus op deze manier iets doen past bij ons”, legt Edwin uit.
De jongens Van Vliet maken deel uit van een team van acht lopers en vele begeleiders. Samen trainen ze hard en proberen zoveel mogelijk geld op te halen. Het hele bedrag gaat naar de stichting Roparun en zal gebruikt worden voor palliatieve kankerzorg. Zorg die het verschil maakt in het leven van kankerpatiënten. Denk daarbij aan knuffels voor het kinderkankerziekenhuis en pruiken voor mensen die hun haar verliezen. Rudi: “Doordat mijn vader kanker heeft gehad, weet ik hoe het belangrijk het is om het ziekteproces zo gemakkelijk mogelijk te maken.”

Gedreven
Edwin en Rudi twijfelen er niet aan dat ze de eindstreep gaan halen. Edwin: “Ik ben een fanatieke sporter dus tijdens de Roparun ga ik alles geven. Die vechtlust hebben we ook van ons pap.” Ook andere teamleden hebben van dichtbij met kanker te maken gehad. “Voor iedereen is er een persoonlijke drive om de Roparun tot een succes te maken. Iedereen gáát ervoor,” aldus Rudi.
Iedere bijdrage is van harte welkom via rekeningnummer 0171.7760.46. Of kijk op www.allamanda.nl
Meer berichten