Atletiekcafé De Keien slaat aan

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Atletiekvereniging De Keien kan terugzien op een geslaagde avond. In een goedgevuld clubhuis aan de Sportlaan in Uden werd het een enerverende bijeenkomst. Na de algemene ledenvergadering ging het meubilair aan de kant en werd het tijd voor onthullingen en het zoveel besproken: Atletiekcafé.

Door: Peter Kuijpers

[image=230279]

Ruim tweehonderd toeschouwers in de Keienaccommodatie vergaapten zich aan bekendheden uit de atletiekwereld. Naar Uden kwamen achtereenvolgens Erik Cadée, discuswerper en deelnemer aan de Olympische spelen in Londen en Yvonne Hak, 800 meter loopster. Ze behaalde zilver in 2010 op het Europees kampioenschap in Barcelona. Ook aanwezig was Miranda Boonstra, marathonloopster die de beruchte acht seconden te kort kwam om te worden afgevaardigd naar de Olympische spelen in Londen.

[image=230280]

Motto
Voorzitter Tjerry van Schijndel sprak de avond gladjes aaneen. Al snel nam hij de aanwezigen mee naar het dakterras waar een mooie galerij werd onthuld door Walter Stevens. Een krasse knar van 80 jaar die nog steeds zijn rondjes draaft. Zijn motto: “Ik kan het lopen niet missen. Ik moet er niet aan denken dat ik op zondagmorgen in mijn bed moet blijven liggen.” Daarna waren er klapzoenen en bloemen voor keien-icoon Tiny Raijmakers die na tien jaar stopt met het organiseren van ‘Start to run’.

[image=230281]

Yvonne Hak
De hoogtepunten van de avond kwamen uit de gesprekken met de aanwezige atleten. Ze werden één voor één aan de tand gevoeld door oud-journalist, maar nu voorzitter van De Keien, Van Schijndel. Yvonne Hak liet een vervelende blessureperiode achter zich en is nu gefocust op de Olympische spelen in Brazilië. Hak: “Ik moest Londen laten schieten. Een blessure hield me daar weg. Dat doet een atleet pijn, heel veel pijn. Ik richt me nu op de Olympische spelen in Rio. Ellen van Langen haalde haar goud in Barcelona met een tijd van 1.55, mijn beste tijd is 1.58. Om daar nog drie seconden vanaf te halen is heel erg veel, maar ik blijf er keihard voor gaan en 2016 is tenslotte nog ver weg.”

[image=230282]

Gietijzeren regels
Imposant was de verschijning van discuswerper Erik Cadée. Een bundeling van heel veel spieren. Cadée was deelnemer aan de Olympische Spelen in Londen. Van Schijndel vroeg hem wat hem het meest was bijgebleven. Cadée: “Dat was de binnenkomst in het stadion dat gevuld was met 80.000 toeschouwers. Daar krijg je een shot adrenaline van, dat wil je niet weten.” Miranda Boonstra is marathonloopster en liep de Olympische spelen mis op 8 seconden. Het kwam zelfs tot een rechtszaak tegen de keuzecommissie, maar verloor kansloos. Hak moest het afleggen tegen de gietijzeren regels van het NOC*NSF. Boonstra: “Dat is zuur, ik ben 40 jaar maar wil me niet neerleggen bij mijn leeftijd. Ik werk opnieuw richting de spelen in Brazilië 2016.” Voorzitter Van Schijndel bevestigde het aan het slot van de avond nog maar eens: "Dit Atletiekcafé moeten we echt vaker doen."

[image=230283][image=230284][image=230285][image=230286][image=230287][image=230288]
Meer berichten