Harrie van de Brand wint Driebandentoernooi

  •   keer gelezen   Sport
ODILIAPEEL – Het Driebandentoernooi (biljart) is van maandag 3 tot en met vrijdag 7 december gehouden in Terra Victa in Odiliapeel. Het toernooi werd georganiseerd door de I.V.O. in samenwerking met de K.B.O.. Harrie van de Brand versloeg in de finale Theo van Berlo en heeft daarmee de titel Kampioen Driebanden 2012 verdiend.

[image=230242]

In de A-poule streden Harrie van de Brand en Wim Opheij tegen elkaar. Beide heren kwamen meerdere malen voor uiterst moeilijke balsituaties te staan. Harrie wist al vrij snel in het begin een voorsprong op te bouwen en uiteindelijk lukte het hem om in 25 beurten 16 caramboles te maken, waardoor hij de finale in de A-poule won. Wim scoorde 7 caramboles. In de finale van de B-poule namen Theo van Berlo en Piet van Hoenselaar het tegen elkaar op. Het was een sportieve strijd tussen beide heren. Theo maakte in 25 beurten 10 caramboles, tegenover 4 caramboles van Piet. Theo werd dus de winnaar in de B-poule. Theo van Berlo en Harrie van de Brand streden in de finale om de wisselbeker. Na 25 beurten had Harrie 17 caramboles gemaakt (score: 89,47 procent). Theo maakte 4 caramboles ( score:57,14 procent).

Hoogste serie
De hoogste serie die werd gespeeld was 5 caramboles. Dit resultaat werd in de A-poule drie maal behaald door Harrie van de Brand en een keer door Gerrit Janssen. In de B-poule maakte Jan van Wiel ook een hoogste serie van 5 caramboles. De beste partij werd in dit toernooi gespeeld door Harrie van de Brand die in de eerste ronde in 25 beurten 23 caramboles maakte.
Meer berichten