Volleybal-vrouwen Saturnus overlopen TFC

  •   keer gelezen   Sport
ODILIAPEEL - Na de superweek met 4-0 winsten op Hajraa-2 en Particolare/DS, moesten de Udense meiden aantreden bij buurtclub TFC. De derby zorgde ervoor dat Saturnus/HC geen gelegenheid kreeg om terug te zakken in de´comfort zone.´Nadat Saturnus/HC het ritme had gevonden, liet het duidelijk zien hoe groot het klassenverschil wel is tussen de Udense verenigingen: 23-25, 10-25, 14-25 en 18-25.

[image=209469]

Dimphy Nederkoorn hoopt komende week de trainingen weer te hervatten, maar deze week meldde Debbie de Graaf zich weer op het blessurebankje met een pijnlijke knie. Ook Loes Boley was zeker niet fit, maar kon wel starten. Hierdoor begonnen Daphne Sgroot en Sonja van Extel in de basis en hield coach Peter Barenbrug Mirjan van Lanen als stand-in voor diagonaal en het midden achter de hand. Daar Chantal Westrik weer volledig inzetbaar was als libero, kon Janneke Morsink eindelijk inslaan voor haar Saturnus-debuut als passer/loper.

Overnames
Het zou een regelmatige zege worden. Alleen in de eerste set was er sprake van flinke tegenstand en bleven de Peelse aardig bij via 15-15 en 16-19 werd het uiteindelijk 23-25. Peter Barenbrug zag in de tweede set dat het niet lukte bij Loes Boley en verving haar door Mirjan van Lanen. En Mirjan had er duidelijk zin in, want ze scoorde meteen twee keer, opvallend genoeg in beide gevallen na overnames van Sonja van Extel. Bij 8-21 werd Janneke Morsink ingewisseld voor Marthe van de Elzen, maar zij moest meteen een set-up overnemen, die meteen werd geslagen via een mooie´pipe´ van Kelly Kunz: 10-25.

Twee blessures
In de derde set bleven de wissels staan en bleek dat de kwaliteit in de breedte van de selectie prima in orde was. Ondanks twee blessures en twee gewisselde basisspeelsters werd er gemakkelijk afstand genomen van TFC: 6-11. Na wat foutjes in de organisatie kwam TFC nog één keer dichterbij (10-12), maar toen werd er definitief afstand genomen en werd het via 12-18 uiteindelijk 14-25.

[image=74834]

Stabiele pass
Ook in de vierde set was de stabiele pass en goede verdediging van Chantal Westrik, Kelly Kunz, Janneke Morsink en Daphne Sgroot de basis voor eenzijdig spel: 9-15. TFC forceerde nog wel, maar Saturnus/HC was alert en behield continu enkele punten voorsprong, ook nadat de concentratie aan Udense kant wat afnam (14-17). Het team werd nog eenmaal aangespoord, wat voldoende was voor een gemakkelijke setwinst: 18-25.

Herbstmeister
Een eenvoudige winst in deze Udense derby, waardoor TFC in de degradatieproblemen terecht kwam en nu op een voorlaatste plaats staat. Saturnus/HC is echter weer een puntje uitgelopen, daar Particolare/DS een puntje af gaf aan het laag geplaatste Argos. Omdat er nog één wedstrijd in de eerste seizoenshelft gespeeld moet worden (komende zaterdag speelt Saturnus/HC om 17.30 uur in de Ring tegen het Helmondse Polaris) en de voorsprong ondertussen zes punten, is Saturnus/HC nu al´Herbstmeister.

Maandag in het programma 'Vroeg uit de veren' een gesprek met Kelly Kunz van koploper Saturnus om 08.45 uur op SkyLine radio.
Meer berichten