Zwaar bevochten zege Saturnus-vrouwen

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Saturnus heeft de inhaalwedstrijd tegen het Eindhovense Hajraa-2 met 4-0 gewonnen. De zege geeft de indruk dat het makkelijke avond was voor het team van Peter Barenbrug, maar niets is minder waar. De setstanden 25-19 25-23 26-24 32-30 spreken dit niet tegen.

Door: Peter Kuijpers

[image=229734]

Heerlijke avond
Een belangrijke week voor het eerste vrouwenteam van de Udense Volleybalclub. Dinsdagavond inhalen tegen Hajraa-2 en komende zaterdag komt koploper Particolare uit Den Dungen naar Uden. Sporthal De Ring beleeft zijn laatste dagen. Naast de voormalige kerk verreist een grote multifunctionele sporthal. Vanavond werd er nog gespeeld en hoe! Een heerlijke avond voor de neutrale Volleyballiefhebber werd het zeker.

[image=229733]

Rode draad
Onverwachts en om een trieste reden kon stand-in libero Janneke Morsink deze wedstrijd niet meedoen. Dimphy Nederkoorn is nog steeds herstellende van haar operatie, dus had coach Peter Barenbrug alleen de beschikking over Chantal Westrik die echter nog wat wedstrijdritme mist en ook door haar studie nog eens verscheidene trainingen. Maar voor de rest was het team compleet, al had Daphne Sgroot ook nog geen trainingsuren gemaakt en dus begon zij op de bank. De kracht van de bezoeksters uit Eindhoven lag duidelijk bij de sterkhouders Petra Thelosen en Dagmar Thijsen. Vooral het Eindhovense blok en service brachten de Udensen vaak in verwarring. De rode draad die door alle sets liep was steeds weer dat de stand volkomen gelijk opging tot rond het 13e en 15e punt. Daarna was het toch de kracht van de thuisclub dat steeds weer de doorslag gaf. Zo ook de eerste set die uiteindelijk met 25-19 werd gewonnen.

[image=229731]

Daphne Sgroot
De tweede set was er een met een grote foutenlast. Zowel Saturnus als Hajraa hadden er mee te maken. Na een fraaie bal van Kelly Kunz naar 18-18 kwam Daphne Sgroot voor Sonja van Extel . Het werd nog 20-20, maar uiteindelijk ging die set met 25-23 naar Saturnus. De derde set was slopend en eindigde bij 26-24.

[image=229730]

Vijf punten
De belangrijke vierde bonusset moest de kers op de Udense taart vormen. Saturnus begon veel te slap en Hajraa liep weg naar 2-6 Thelosen serveerde lekker door en bracht de thuisclub in de problemen. Een time out van Barenbrug en bij 26-26 kwam Vivianne van Latum in de verdediging voor Debbie de Graaf, die echter maar één kans kreeg om aan te vallen, want bij 28-28 kwam De Graaf weer terug. Het werd een slopend verloop dat bij 32-30 in Udens voordeel eindigde en konden er opnieuw vijf punten worden bijgeschreven.

[image=229732]

Foutenlast
Een slopende zege. Loes Boley zat met hoofd tussen de handen op de bank. Kapot? “Ja, maar dan van de spanning. Dit vroeg wel heel veel van me” Peter Barenbrug maakte zich druk om andere dingen: “Ik ben blij met de zege laat dat voorop staan. De foutenlast vooral bij de service was veel en veel te veel. Heel Particolare, onze tegenstander van zaterdag en koploper, zat hier op de tribune. Misschien wel goed we kunnen natuurlijk veel beter. Hajraa is een goed team wat ook nog tegen Partiolare speelt. Maar zaterdag komen ze hier dat wordt leuk.”

[image=229731][image=229729][image=229728][image=229727][image=229726]

Gesprek met Peter Barenbrug voor SkyLine:
Meer berichten