Jordi van Moorsel in fabrieksteam Maddox

  •   keer gelezen   Sport
BOEKEL - Na vijf jaar Rotax-Max klassen; Minimax, Junior Max en Senior Max, maakt de 16-jarige Jordi van Moorsel de overstap naar de KZ2 schakelklasse. “Een zeer mooie kans”, zegt vader Marcel van Moorsel tegenover RaceXpress.nl. “Jordi snakt al wat langer naar meer uitdaging. Dit was één van de opties. Ik heb een balletje opgegooid bij een aantal teams. Meer om eens te kijken wat er mogelijk was. Dat we meteen bij Maddox fabrieksteam binnen gehaald zouden worden had ik niet verwacht. Ik kende Peter de Bruin alleen van de media. In het eerste gesprek hadden Jordi en ik het vertrouwen dat we bij een team kwamen waar het om racen gaat. De deal was dan ook snel beklonken.”

[image=227260]

Jordi van Moorsel junior wil aan de bak. “Deze overstap maakt me weer scherper en kan ik weer veel leren. Ik ben blij met deze kans en ik zal er alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren. KZ2 is een mooie competitieve klasse en totaal anders dan Rotax. Ook voor mijn vader is alles nieuw als monteur dus die moet ook nog veel leren. We hebben een vette kalender met vijf races voor het Nederlands Kampioenschap, vijf race voor het DKM, twee wedstrijden voor het europees kampioenschap en nog de World Cup. Ook proberen we een paar losse wedstrijden mee te rijden”, verklaarde de snelle inwoner van Boekel.
Van Moorsel staat dit moment aan de leiding in het Nederlands kampioenschap met nog 1 wedstrijd te gaan. Bij het BMC was een tweede plek nog binnen bereik. De laatste wedstrijd startend op P2 werd Van Moorsel echter vol geëlimineerd en was er helaas geen podium meer mogelijk. Er is trouwens nog een hoofdprijs te vergeven; begin december op de Rotax Max Grand Finals in Portugal.
Meer berichten