Oranje ‘onder 18’ tegen Turkije in Uden

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar wacht woensdag 14 november de derde thuiswedstrijd van dit seizoen. Het team van KNVB-coach Remy Reijnierse treft in Uden – bij UDI’19 – de leeftijdgenoten van Turkije. Sportpark Parkzicht, waar om 19.00 uur het eerste fluitsignaal klinkt, hoopt zowel veel Nederlandse als Turkse fans te verwelkomen.

[image=227008]

De toeschouwers zien een team in actie met zeer talentvolle spelers. Sommigen van de huidige lichting Onder 18-spelers werden vorig seizoen met Onder 17 zelfs nog Europees kampioen. Voor hen én voor alle overige spelers is de internationale ontmoeting met de Turken een belangrijke graadmeter.

[image=227006]

Ontwikkeling
Reijnierse – tevens coach van het Nederlands beloftenelftal, waardoor tijdens de afgelopen twee duels collega Ruud Dokter de technische honneurs waarnam – kijkt mee tijdens zijn eerste interland met Oranje onder 18. “Hoe ver zijn zij in hun ontwikkeling, specifiek passend bij hun leeftijd? Onze spelbedoeling is heel duidelijk: winnen. Maar nog nadrukkelijker van belang bij deze groep spelers is: hoe ver zijn zij in hun individuele ontwikkeling, gerelateerd aan onze speelwijze? In de opleidingsfilosofie van de KNVB past deze vraag ook uitstekend bij deze leeftijdscategorie, waar – in het verlengde van Onder 17 – leren zegevieren heel belangrijk gaat worden.”

Kaarten kosten € 4,- voor de hoofdtribune. Overige plaatsen kosten € 3,- en in groepsverband (minimaal 10 personen) € 2,- per persoon. De voorverkoop begint op zondag 4 november. Kaarten zijn te verkrijgen in de kantine van UDI’19 of te reserveren via t.a.v. Willy Verwegen. Meer informatie op onsoranje.nl en/of udi19.nl.

[image=227007]
Meer berichten