Vijfpunter brengt Saturnusvrouwen op kop

Sport 100 keer gelezen
UDEN - Een onbekende tegenstander en enige onzekerheid omtrent de libero: dat waren de ingrediënten die ervoor zorgden dat niet iedereen vooraf gerust was op een goede afloop van de wedstrijd tegen VC Udenhout. Trainer/coach Peter Barenbrug had voor beide zaken adequate oplossingen. Het resulteerde in een prima tactiek, veel inzet en een goed volleybalspel. De setstanden in De Ring waren 25-13, 25-17, 25-10 en 25-16.

[image=225514]

Het personele probleem zat deze week bij libero Dimphy Nederkoorn. Ze sukkelt al enkele weken met fysieke probleempjes. Voor de wedstrijd tegen VC Udenhout waren Janneke Morsink en Chantal Westrik de oplossing en werd er met twee libero’s gespeeld. De eerste set ging via 9-3 en 18-10 uiteindelijk met 25-13naar Saturnus. Sterk spel van de teruggekeerde Lieke van Cuijk. Een prima spelverdeelster, met als bijsluiter de ijzersterke sprongservice.

[image=209938]

Hoge tempo
De tweede werd eveneens een prooi voor de Udense vrouwen. Sterk spel met voor op de burries Loes Boley die liet zien dat goed volleybal absoluut niet aan leeftijd gerelateerd is. Aan het begin van de tweede set liet Debbie de Graaf zien dat ook zij deze wedstrijd meerdere kwaliteiten had, want nu begon ze met een goede servicereeks. In hetzelfde hoge tempo werd er weer afstand genomen, maar toen het even een paar puntjes minder liep, greep peter Barenbrug meteen in en hij nam zijn enige time-out van de wedstrijd (10-7).Er kwam weer meer rust in het spel, Kelly Kunz, Janneke Morsink, Marthe v.d. Elzen en Daphne Sgroot veegden alle aanvallen van VC Udenhout op. Via 17-12 werd het 21-13 en de set werd eenvoudig binnen gehaald: 25-17.

[image=78115]

Bonusset
Dit kon niet meer mis gaan. Dat moet Barenbrug aangevoeld hebben. Veel servicedruk van Marthe van den Elzen in de derde set die met een geweldige dreun van Debby de Graaf met 25-10 eveneens naar Saturnus ging. De vaak zo besproken bonus-set werd een mooi slotstuk van een door Saturnus overtuigend gewonnen duel. Even leek het mis te gaan, maar na 1-4 was het weer Van Cuijk met haar ijzeren wapen: de service, die het voortouw nam. Via 13-9 en 20-13 werd het uiteindelijk 25-16.