Tweede Zeelandse Golfkampioenschappen

  •   keer gelezen   Sport
ZEELAND – In navolging op de succesvolle eerste editie in 2011, vindt op zaterdag 1 september de tweede editie van de Zeelandse Golfkampioenschappen plaats. Evenals afgelopen jaar vindt de titelstrijd plaats op Golfpark De Leemskuilen in Uden. Alle golfende inwoners van Zeeland worden uitgedaagd om mee te dingen naar de eervolle vernoeming van ‘Zeelands Golfkampioen 2012’.

[image=222061]

Tonnie van Deijne en Theo Moorman uit Zeeland namen vorig jaar het initiatief om een Zeelands equivalent van de vele andere lokale golfkampioenschappen te organiseren. “Het organiseren van een tweede editie is een logisch vervolg op het succes van afgelopen jaar”, aldus Van Deijne. “Dit jaar proberen we de startlijst met extra deelnemers aan te vullen, meer omvang staat gelijk aan meer mogelijkheden. We hebben het idee dat het evenement onder de Zeelandse golfers begint te leven, vanaf volgend jaar willen we opschakelen naar een meer professioneel evenement op een grotere, qualified golfbaan.”

Fanatiek
Het informele maar prestatiegerichte golftoernooi is toegankelijk voor iedereen die fanatiek golfen graag combineert met gezelligheid. Deelname aan de kampioenschappen is mogelijk voor alle in Zeeland woonachtige of geboren golfers en golfsters. De minimale leeftijd is achttien jaar en eenieder dient in het bezit te zijn van een GVB of geldige EGA handicap. Er wordt gespeeld volgens de “Rules of Golf” en de lokale regels, zoals van kracht op Golfpark de Leemskuilen. Ontvangst is om 13.30 uur en de wedstrijd gaat twee maal over 9 holes, waarbij verschillende spelvormen worden gehanteerd. De ZGK worden afgesloten met een borrel, gevolgd door een buffet en prijsuitreiking. Het aantal deelnemers is gelimiteerd op 36 in verband met de capaciteit van de golfbaan.

Voor meer informatie en inschrijvingen: www.zeelandsegolfkampioenschappen.nl of tel: 06 – 24 28 79 94.
Meer berichten