Rush viert 40-jarig jubileum

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – De Udense basketbalvereniging Rush bestaat 40 jaar! Tenminste, bijna. Op 17 september is het officieel zover, maar op zaterdag 15 september vindt er al een jubileumfeest plaats. Met wedstrijden én een reünie, waarop alle (oud-)leden welkom zijn.

[image=221913]

“Als we de berichten op Facebook mogen geloven, komen er veel oud-leden”, vertelt Johan van Dooren, jeugdtrainer/-coach en lid van nagenoeg het eerste uur. En dat zou mooi nieuws zijn, want dan krijgen de jubileumwedstrijden wellicht de sfeer van vervlogen tijden. Van toen het Nederlands team in Uden tegen Rusland speelde, of van de keren dat het team van Groningen te gast was. Want de historie van Rush is rijk. In de hoogtijdagen, eind jaren tachtig, telde de club meer dan tweehonderd leden; vandaag de dag zijn dat er nog altijd ongeveer 170.
Op 15 september wordt het jubileum actief gevierd met een aantal jubileumwedstrijden. Hoeveel precies hangt af van het aantal aanmeldingen daarvoor. De wedstrijden beginnen om 13.30 uur. ’s Avonds is er een feestavond/reünie met barbecue in de kantine en op het terras van rugbyclub Octopus. Introducées zijn (net als bij de jubileumwedstrijden) welkom. Deelname kost € 10,- (€ 5,- voor kinderen jonger dan 13). Het avondprogramma start om 19.00 uur.

Voor meer informatie kan men .
Meer berichten