Udens team naar Urbanathlon in Amsterdam

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Tien sporters die in de Udense Bodyvision Healthclub trainen en/of werken doen zondag 16 september mee in Amsterdam aan de Men’s Health Urbanathlon & Festival die voor het eerst in Nederland wordt gehouden. Het is meer dan een hardloopwedstrijd. Het het is een mediagenieke city race met spectaculaire obstakels. Geen vlak asfalt, maar een parcours van 14,5 kilometer waar de deelnemer over onder meer auto's en een drie meter hoge muur moet klimmen.

[image=221715]

De lopers moeten hardlopend dwars door de stad 25 hindernissen en obstakels passeren. De tien uit Uden vormen een team. Verder doen uit het verspreidingsgebied van De Winter mediagroep enkele individuele sporters mee uit Veghel, Oss en Grave. Een van de deelnemers in het Udense team komt uit Boxmeer.
De obstakels die de lopers tegen komen zijn bijvoorbeeld een trappenhuis van een flatgebouw, een bushokje of gestapelde auto’s. Ze moeten klimmen over een hek of een muur. Willekeurige hindernissen zoals je die in een stad tegen kunt komen dus. De Urbanathlon werd eerder gehouden in New York, San Francisco, Chicago, Singapore, Hamburg, Sydney en Johannesburg. En dan nu voor het eerst in het Nederlandse Amsterdam.
Namens Bodyvision maakt Edwin van der Linden voor de deelnemers trainingsschema’s en zelf loopt hij ook mee. Het nemen van hindernissen moeten ze buiten trainen. Afgelopen weekend deden ze dat op Bedaf. “Ploeteren door dat losse zand is alleen al goed voor de conditie. Als je daar een tijd bezig bent gaan je spieren branden”, lacht Edwin. “Verder zijn er op Bedaf genoeg obstakels om overheen te springen en te klimmen.” Voor de sporters is meedoen aan de Urbanathlon belangrijker dan winnen. “Het gaat om de uitdaging. Als we het uitlopen zijn we al heel tevreden. We beleven al veel plezier aan de voorbereiding, de voorpret. Meedoen geeft een enorme kick.”

Meer berichten