'Heerlijk om hengel uit te gooien'

  •   keer gelezen   Sport
OSS – Het is en blijft een hobby, maar wel een waar ze erg goed in is. Wanda de Schouwer (28) is een fervent visser en werd onlangs geselecteerd voor het WK Zoetwatervissen Dames. De Osse gaat met de Nederlandse ploeg van 21 tot en met 26 augustus in Leeuwarden een gooi, of beter gezegd een worp doen naar de medailles.

[image=221700]

De Schouwer heeft het vissen in haar bloed zitten. Al toen ze een kind was, vond ze het leuk om 'op jacht te gaan'. Met haar vriend is ze de laatste twee jaar steeds fanatieker geworden en dat resulteerde in verbeteringen. Ze deed mee aan de Nationale Topcompetitie en presteerde goed tijdens wedstrijden. Dat werd opgemerkt door Sportvisserij Nederland en een uitnodiging voor de Nederlandse ploeg volgde. "Ik was erg verrast toen ik hoorde dat ik was opgeroepen", aldus een enthousiaste De Schouwer. "Het ging goed in de competitie en het is erg mooi dat ik nu voor de eerste keer naar het WK mag."

Tactiek
Wie heeft ze nooit zien zitten? Langs een rivier, een visvijver of een klein slootje. Duizenden mensen vissen, maar wat maakt De Schouwer nou zo goed? "Een tactiek ga ik natuurlijk niet verklappen. Ik doe het op mijn manier. Er komt wel veel trainen bij kijken. Ik ga bijvoorbeeld regelmatig naar de locatie waar de wedstrijd wordt gehouden. Er veel tijd aan besteden vind ik niet erg. Het is gewoon heerlijk om op een kistje te gaan zitten, de hengel uit te gooien en te vissen." Het WK is het decor van de beste zoetwatervissers van de wereld. Naast Nederland doen landen als Engeland, Italië en Hongarije mee. "Ik ben al erg tevreden dat ik mee naar het WK mag. Als land willen we zo hoog mogelijk eindigen. Maar als het er niet inzit, zit het er niet in. Vissen blijf ik sowieso doen, het liefst zo lang mogelijk."
Meer berichten