‘Beach Soccer in Erp. Eindelijk!’

  •   keer gelezen   Sport
ERP – Het Hertog Janplein in Erp is komend weekend het decor van een Beach Soccer Toernooi. Het evenement wordt voor het eerst in Erp gehouden.

[image=221649]

Het idee broeit al jaren: om het complete Hertog Janplein voor één lang weekend om te toveren tot een strand, waar kan worden gevoetbald. Op 11 en 12 augustus is het zover en vindt het eerste Beach Soccer Toernooi van Erp plaats.
“Ieder jaar laaide het idee wel weer eens een keer op”, vertelt Bas van Haandel. “Toch kwam het er maar niet van. Totdat ik het er vorig jaar eens met Pascal Muis over had. Die was gelijk enthousiast, trommelde wat vrienden en bekenden op en toen werd het menens. Eindelijk.”
Het complete plein wordt bedekt met een dikke laag zand. Er worden twee velden van 25 meter lang uitgezet. Omwille van verkeersveiligheid komt er een hoog, transparant hek te staan.
Op zaterdagmorgen is het jeugdtoernooi. Zaterdagmiddag begint het toernooi voor volwassenen, waarbij 5 tegen 5 wordt gespeeld. Dat toernooi wordt verspreid over twee dagen. De finale is op zondagavond. Tijdens het evenement is er een party area met dj.

Meer berichten