Jonge voetballers strijden om Koningstitel

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Ze zijn weer begonnen: de KNVB Voetbaldagen. Overal in het land verzamelen honderden jonge voetballers zich om een vierdaags trainingsprogramma af te werken. Ook bij UDI’19 in Uden zijn vele tientallen jonge spelers actief. Op het spel staat de titel van Koning of Koningin Voetbal…

[image=221561]

“Of er talenten bijzitten? Zou kunnen, al is de kans dat er iemand doorbreekt natuurlijk klein”, vertelt Jan de Bruijn, afgevaardigde van de KNVB in district Zuid 2. “Maar: het gaat ook niet per se om doorbreken. Plezier in het voetbal is deze dagen het allerbelangrijkste.” Dat bevestigde UDI-voorzitter Paul Rüpp ook al in zijn openingstoespraakje: het gaat om het plezier in de sport. Burgemeester Henk Hellegers was er ook, dinsdagochtend. Hij wenste de 145 voetballers, die netjes in rijtjes stonden opgesteld, veel succes.

[image=221558]

Tot en met vrijdagmiddag staat de spelers een veelzijdig programma te wachten. “Ze krijgen allerlei tests, trainingen en oefeningen”, vertelt UDI-trainer Peter Asselman. “We doen een speedcheck, we meten de kracht van het schot, oefenen vier tegen vier, de basis van het veldvoetbal en nog veel meer.” Wat heet: op het programma staat verder nog voetvolley, de strijd om een penaltybokaal, keeperstrainingen en goalmaster (een traject van zeven spellen). Uiteindelijk spelen de finalisten vrijdag een toernooi op het hoofdveld en rond 16.00 uur is duidelijk wie de vier nieuwe Koningen Voetbal zijn en wie zich Koningin Voetbal mag noemen. Toch staat niet alleen het sportieve talent centraal: de spelers worden ook op hun gedrag beoordeeld. “Heel belangrijk”, aldus Asselman. “Al kun je nog zo goed voetballen; als je gedrag niet goed is, zul je niet hoog scoren. Een stukje opvoeding hoort er ook bij.”

[image=221565]

[image=221564]

[image=221563]

[image=221566]

[image=221560]

[image=221559]

[image=221562]
Meer berichten