Nelleke voltooit fietstocht door Nederland

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Ze is terug in Uden, Nelleke den Dekker. De Udense voltooide afgelopen vrijdag haar fietstocht door Nederland, waarmee ze een kleine € 900,- inzamelde voor het goede doel: de Hartstichting. “Het was een tocht met ups en downs, maar ik heb het gehaald!”

Nelleke reed de tocht als een eerbetoon aan haar vader, die twintig jaar geleden aan een hartstilstand overleed. Ook Nelleke zelf en verschillende familieleden hebben hartproblemen. Reden genoeg voor de 41-jarige Udense om iets actiefs te doen voor de Hartstichting. Zaterdag 28 juli vertrok ze op de fiets naar Apeldoorn, de eerste etappe van haar tocht, die ze door familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden liet sponsoren. Afgelopen vrijdag kwam ze, met 650 kilometer in de benen, weer in Uden aan.

[image=221448]

Nelleke vertelt enthousiast over de prachtige Nederlandse natuur, zoals de uitgestrekte polders van Friesland en de bossen van het Drents-Friese woud. In de buurt van Werkendam, de streek waar Nelleke opgroeide, werd ze overmand door emoties. “Ik heb er zoveel herinneringen. Vroeger ging ik met de pont en de bus in Dordrecht naar school. Op de pont las ik een sms van m’n vriendin, haar oom was die nacht overleden op 61 jarige leeftijd aan een hartstilstand. Toen kwamen de tranen… De dag erna heb ik in gedachten mede voor die familie getrapt.” Ook bezocht Nelleke haar moeder in Werkendam. Daarna gingen haar gedachten langzaam naar haar vader, die in Giessen begraven ligt. “Hoe dichter ik bij Giessen kwam, hoe meer de tranen ‘hoog’ zaten. Toen ik bij de begraafplaats aankwam stond mijn echtgenoot Bart al op me te wachten, we hebben kaarsjes en een mooie lavendel bij papa gezet. Daar in het zonnetje heb ik de tranen laten gaan…”
Op de laatste dag, in haar laatste kilometers, werd Nelleke bij De Vrije Teugel in Uden opgewacht door familie, vrienden en kinderen en inmiddels is ze alweer enkele dagen thuis: moe, maar tevreden. “Ik kijk terug op een heel bijzondere week. De komende tijd zijn we nog bezig met het afhandelen van de laatste dingetjes en we hopen dat er nog wat donaties binnendruppelen.”

[image=221449]
Meer berichten