Skate-en Skeelertocht trekt door de regio

  •   keer gelezen   Sport
BOEKEL – Skate- en skeelerfanaten, nationaal en internationaal, hebben zaterdag 18 augustus al geruime tijd in de agenda gezet. De voorbereidingen zijn al lang tijd in volle gang, de benodigde kilometers zitten in de benen en de skates en skeelers zijn weer optimaal in orde gemaakt om deel te nemen aan de jaarlijkse Boekelse skeelerhappening.

[image=221350]

Het parcours is gecontroleerd en het wegdek op orde en geveegd. De pauzeplaatsen worden ingericht en voorzien van voldoende proviand voor alle deelnemers. De voorrijders en verkeersregelaars staan te popelen om van start te gaan. De organisatie verwacht een grote opkomst. De afstanden zijn dezelfde als voorgaande jaren. Voor de pelotontochten is de keuze tussen 60 of 100 kilometer en voor de vrije tochten is er keuze tussen 25 of 40 kilometer.

Peloton
Voor de pelotontocht wordt om 10.00 uur het startsein gegeven ophet tennispark in Sportpark de Donkaan Waterval 3 in Boekel.. Deze tochten worden gereden in groepen onder begeleiding van ervaren voorrijders. Zij houden een gemiddelde snelheid aan van 21 km per uur. Verder wordt het peloton begeleid door verkeersregelaars in de vorm van motoren en fietsers, een geluid- en bezemwagen. Op drukke of onoverzichtelijke plaatsen wordt voor een veilige oversteek gezorgd. Om de 20 kilometer is er een verzorgingspost waar sportdrank, fruit en versnaperingen worden aangeboden.
Na 43 kilometer is er een grote centrale verzorgingspost in Rijckevoort, waar een lunch wordt verzorgd. Hier kunnen de deelnemers de keuze maken om verder te gaan met de 60 kilometer of door te gaan voor de 100 en wordt het peloton opgesplitst.

Vrije tocht
In Boekel wordt om 10.30 uur het startsein gegeven voor het vertrek van de vrije tochten van 25 en 40 kilometer. Ook de 40 kilometer rijders gaan naar de centrale verzorgingspost in Rijckevoort. Iedere deelnemer bepaalt het eigen tempo. De 25 kilometer rijders kunnen in Rijckevoort besluiten toch voor de 40 te gaan of met de bezemwagen terug te gaan.
Elke afstand is goed en duidelijk aangegeven en er staan waar nodig waarschuwingsborden voor zowel de deelnemers als het overige verkeer. De kortere 25 kilometertocht, is heel geschikt voor de jeugdige deelnemer of als een zogenaamde
ouder/kind tocht. Een idee voor een sportieve dag samen met zoon of dochter.
Bezemwagens houden het parcours in de gaten. Bij drukke of slecht overzichtelijke oversteekplaatsen staan klaar-overs. Inschrijving: vanaf 8.15 uur tot een kwartier voor de start in de Tenniskantine, Sportpark de Donk, Waterval 3 in Boekel. Inschrijfgeld: volwassenen 7,50 euro, licentiehouders 5,00 euro, jeugd 12 tot 16 jaar 4,00 euro, jeugd tot 12 jaar 1,50 euro voor de verzekering tijdens de tocht. Protectiemiddelen worden aanbevolen, een helm is verplicht.
Ook in de omgeving wordt rekening gehouden met een grote opkomst voor en skate- en skeelerevenement. Er zijn diverse kleine boerderijcampings waar overnacht kan worden.
Voor meer info: Gerard Krol 06-20430257 Of: www.skeelergroep.nl

[image=221349]

Meer berichten