Gras Hockey Club Uden Olympisch blauw

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Voorzitter Richard Bosveld van de Hockeyclub Uden is een tevreden mens. Hij was erbij donderdagmorgen toen de eerste zware rol blauw kunstgras uitgerold werd op het hoofdveld. “Olympisch blauw”, lacht hij en wijst op de olympische ringen op zijn overhemd. Net terug van vier dagen Olympische Spelen in Londen straalt hij ambitie uit. “Ik hoop dat dit blauw spoedig gaat leiden tot kampioenschappen.”

[image=221309]

Het kunstgrasveld van hockeyclub HCU aan de Boekelsedijk wordt gerenoveerd. Er is ook een compleet nieuw beregeningssysteem en drainage onder het waterveld gelegd. Er omheen is de bestrating vernieuwd. Met de toetreding van de hockeyclub tot de basisstructuur buitensportaccommodaties heeft per 1 januari de gemeente het beheer van de hockeyvelden en meubilair overgenomen van HCU. Het paviljoen blijft eigendom van de club. “De infrastructuur is straks in orde. We knappen het clubhuis wat op en hebben nog wat achterstallig onderhoud. Er komt een extra bijgebouw zodat we eindelijk van die lelijke zeecontainers af zijn waar we nu het materiaal in opslaan. De kleedkamers staan pas op de gemeentebegroting van 2015. Daar moeten we dan zelf nog maar even wat aan doen, want dat is nodig.”
Volgens Bosveld is de samenwerking met de gemeente prima. “We hebben de leden laten kiezen voor de kleur van de toplaag. Toen het blauw bleek te zijn, heeft de gemeente daar alle medewerking aan verleend. Daar zijn we erg blij mee.”
Meer berichten