Boris de Groot winnaar Kliknieuws Tourpool

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Boris de Groot nam dinsdagmiddag van Ronald Breeman in de winkel van John Vermeulen Fietsplezier een mooi rijwiel ter waarde van 750 euro in ontvangst. De Groot is de gelukkige winnaar van de Kliknieuws Tourpool 2012. “Ik was vrij zeker van mijn zaak. Het ging er alleen nog om hoeveel puntenverschil er zou zijn”, lacht De Groot, die flink heeft lopen opscheppen bij zijn vrienden. Een van hen won een paar jaar geleden de prijs.

[image=221291]

“Ik ben sinds 1988 al wielerfanaat. Ben er idolaat van, ik eet, drink en slaap wielrennen bij wijze van spreken. Ik volg alles op wielerforums en fiets zelf ook graag. Dus het is een bevestiging van mijn kennis dat ik nu de pool heb gewonnen. Heel erg leuk”, zegt De Groot. Volgens hem groeit het aantal wielerliefhebbers tussen de 20 en 30 jaar. “Volgens mij verschuift het aantal mountainbikers nu naar de weg. Die indruk heb ik tenminste. Alhoewel het in de herfst en winter ook leuk is om te mountainbiken in de slijk en modder.”

Fietsplezier
Roland Breeman is blij met de toenemende belangstelling voor de fiets. “Welk type en welk merk dan ook, het gaat bij ons om het fietsplezier. Maar, we merken inderdaad wel veranderingen op. Ook in fietsen heb je trends- en modeverschijnselen. Dames gaan zich bijvoorbeeld bemoeien met de mannenwereld in de fietsenbranche. We verkopen steeds meer racefietsen voor dames en die hebben andere kleuren, details en stijlen.”
Alles wat open is bij een fiets vergt onderhoud. Dus mensen die een mooie tour- of racefiets kopen bij Vermeulen krijgen tips mee. “Een uur fietsen is 5 minuten onderhoud”, stelt Breeman. In de winter worden er speciale cursussen voor gegeven bij Vermeulen Fietsplezier.

Tweede en verder
De tweede prijs in de Kliknieuws Tourpool is gewonnen door Lotte Kuijpers en Boris was bang voor scheve ogen. “Dat is mijn vriendin. Ze heeft door mijn fanatisme ook behoorlijk wat kennis opgedaan. We hebben los van elkaar de lijst ingevuld en na twee weken bleken we zo ongeveer dezelfde ploegen te hebben. Heel frappant. Echt, ik heb haar alleen maar wat tips gegeven.” Lotte wint een kledingpakket ter waarde van 100 euro beschikbaar gesteld door Jack Martens tweewielers.
Betsie Verbrugge is de derde prijswinnaar en wint een Sensa wielershirt en wielerbroek beschikbaar gesteld door Rijwielzaak Ad Verstegen.
Maikel Schuurmans en Jeffery Pals winnen met de vierde en vijfde prijs elk een Grolsch biertap ter waarde van 100 euro aangeboden door VTU Telecom
Piet van der Zanden is de zesde in de eindscore en hij krijgt een boek dat beschikbaar gesteld is door boekhandel Bert van der Heijden.
Meer berichten