Bal rolt weer bij Blauw Geel en UDI

  •   keer gelezen   Sport
UDEN/VEGHEL – De kop is er weer af. Gisteren herpakten UDI’19 en Blauw Geel'38 de draad weer op. In de avondluwte werd er door beide teams een gedegen training afgewerkt. Voor UDI-trainer Bas Gösgens was alles nieuw. De trainer uit Engelen stond voor het eerst voor de Udense groep. Voor Blauw Geel-trainer Francois Gesthuizen was het allemaal gesneden koek. Hij gaat in Veghel zijn tweede seizoen in.

[image=220570]

Vele handen moeten er altijd geschud worden na het zomerreces. Nieuwe kleding, vaak ook nieuwe ballen en veel blije gezichten dat de bal eindelijk weer gaat rollen. Gösgens moet het deze week nog doen zonder zijn assistent Bart Möhlmann die nog met vakantie is. Ook Mark van den Meulenhof was nog niet aanwezig. Wel de nieuwe spits Kevin van Veen die voluit meetrainde. Gösgens: "Ik ga eerst eens kijken wat voor vlees ik in de kuip heb. De wedstrijd zaterdag komt erg vroeg, maar het is een traditiewedstrijd, daar gaan we niet aan tornen en doen we onze best zaterdag tegen Gemert.” De wedstrijd op het veld van Odiliapeel begint om 17.00 uur. RKSV Schijndel begon dinsdag eveneens aan de training. Een van de clubs die qua derbysfeer een mooie aanwinst is voor de Hoofdklasse-B

[image=220572]

Balbezit
Blauw Geel is eigenlijk hetzelfde verhaal. Nieuwe gezichten met Wesley Meeuwsen, Rik van Griensven en Dirk Kroon. Verder met aanvulling uit de jeugd en tweede elftal. De spelers hadden er zin in. Gesthuizen ook. De trainer had geen vakantie dit jaar en assistent Geoffrey Prommayon gaat later nog een paar dagen. Gesthuizen: “Nee, dat zat er niet in. We zijn thuis aan het verbouwen. Dat kost veel arbeid dus slaan we dit jaar een keertje over. We hebben lekker getraind. Soms lopen we nog wat veel in balbezit, maar dat haal ik er nog wel uit." Blauw Geel speelt pas op zaterdag 4 augustus de eerste wedstrijd thuis tegen Heeswijk. Gesthuizen: "Daar hebben we voor gekozen. Ik hou van een rustige opbouw. Eerst maar eens lekker een paar maal trainen." Bij de Veghelaren waren Mols, Van der Sanden en Guler nog met vakantie. (foto's: Peter Kuijpers)

[image=220566][image=220571]
Meer berichten