Spinningmarathon brengt 3950 euro op

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - "We kunnen wel zeggen dat het feest geslaagd is. De opbrengst van de spinningmarathon zondag in Gemert is 3950 euro en dat is echt veel. Hans heeft al voor vele goede doelen mee gefietst maar zelden of nooit gezien dat er zoveel is opgehaald", zegt Nicolien Harmsen. Ze organiseerde het sportieve evenement voor haar 50-jarige echtgenoot Hans Harmsen uit Uden. De opbrengst gaat naar de MS vereniging.

[image=198426]

Nicolien Harmsen organiseerde de marathon twee dagen nadat Harmsen 50 is geworden en op de dag dat zij 28 jaar getrouwd waren. Nicolien heeft zelf de ziekte MS en zit in een rolstoel. "Leuk nieuws nog is dat we door Total Taxi Uden zijn weggebracht en opgehaald en op de terugweg waren ook zij benieuwd wat er was gebeurd. Toen kregen we de rit van 70 euro ook nog voor niets. Dat bedrag is ook opgeteld bij het eindbedrag. "
Harmsen wilde zelf al langer een soortgelijk evenement organiseren, maar dat kwam er maar niet van. Nu heeft zijn vrouw dat voor hem gedaan samen met fietsmaatje Katinka en nicht Trudy. Een aantal bedrijven hebben door sponsoring mogelijk gemaakt dat er zoveel geld is opgehaald. Hostel Kersenhof, Roose Groente en Fruit, Mars in Veghel, Fitland, de Plus in Uden heeft 70 flesjes aquarius geleverd, het Kaashuis in Uden 3 kilo kaas en Peter van Kraay Keurslager in Uden 8,5 kilo worst.
Meer berichten