Van den Bogaart en Van Lankveld onderscheiden

  •   keer gelezen   Sport
ODILIAPEEL - Tijdens de goed bezochte jaarvergadering van voetbalvereniging Odiliapeel/Braks Groep werd Piet van den Bogaart benoemd tot Erelid en Lion van Lankveld werd benoemd tot Lid van Verdienste.

[image=197741]

Piet van den Bogaart was na zijn actieve voetbalcarrière jarenlang leider van de veteranen, dat stokje heeft hij twee jaar geleden overgedragen. Als scheidsrechter is Piet van den Bogaart nog steeds actief, zowel op de velden in Odiliapeel als ook bij diverse zusterverenigingen waar hij graag mag fluiten als poulescheidsrechter. Op vrijdag vormt hij samen met een aantal andere vrijwilligers de onderhoudsploeg, deze mensen zorgen ervoor dat het sportpark er altijd weer fraai bij ligt en dat alle teams weer kunnen voetballen in het weekend. Zijn er verder nog klussen binnen de club dan is Piet ook altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken. Verder is hij ook nog consul van de vereniging, deze functie als ‘keurmeester’ van de velden mag hij nog een paar jaar bekleden, de KNVB heeft hiervoor de leeftijdsgrens van 70 jaar vastgelegd. Voor zijn inzet werd Piet van den Bogaart in 2005 al benoemd tot Lid van Verdienste, maar het bestuur achtte de tijd nu rijp om hem voor te dragen als Erelid.
Lion van Lankveld was jaren actief als jeugdleider, in 2001 kwam hij in het bestuur als Pr-functionaris. Sindsdien verzorgt hij het nieuws naar de diverse media en onderhoudt hij de contacten met de sponsoren binnen de club. Op zondagmiddag is hij op SkyLine radio te horen als vaste verslaggever van de wedstrijden van het eerste elftal van Odiliapeel/Braks Groep. Bij het eerste elftal was hij ook een aantal jaren reservekeeper, daarna werd hij een paar jaar leider. Daarnaast is hij ook vaak in de kantine te vinden achter de bar of in de keuken. Als speler is hij nog steeds actief bij de veteranen, dit al 16 jaar en met veel plezier. Zijn collega bestuursleden moesten een geschikt moment zoeken om te zorgen dat hij niet op de hoogte was van de benoeming. Beide heren waren aangenaam verrast met deze voordracht door voorzitter van Gerwen, het applaus dat erop volgde maakte een stemming overbodig!
Meer berichten