Loes Boley: spelvreugde als brandstof

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Nog nooit speelden de twee teams in competitieverband tegen elkaar. De vrouwen van Saturnus uit Uden en Terraveen uit het naburige Odiliapeel. Wellicht in het hele stoffige verleden, maar zover de ‘grand lady’ van Saturnus: Loes Boley zich kan herinneren niet.

Door: Peter Kuijpers

[image=197034]

Je zou het vooraf het seizoen niet hebben verwacht dat de vrouwen van de Udense volleybalclub Saturnus zo goed zouden presteren. Het stoppen van ervaren krachten, de blessure van Daphne Sgroot en het vertrek van Bregje van den Heuvel naar Energo in Beers waren slechte voortekenen. Maar ook bij Saturnus groeien de mooiste orchideeën aan de rand van het ravijn. Met nieuwe coach Peter Barenbrug, die ook nog kort in de versukkeling raakte, staat er nu plots een team met aanzien. Saturnus is de trotse nummer één in de promotieklasse-c. Belangrijk in het team, met margarinedozen vol ervaring en een alles verterende ambitie, is dertiger Loes Boley.

[image=197035]

Goed uitgepakt
Werkend bij sponsor Hendriks-Coppelmans (altijd handig) slaat de van geboorte Veghelse nog altijd deuken in de vloer van sporthal De Ring in Uden. Loes Boley: “Nou ik merk soms toch wel dat de leeftijd gaat spelen. Laatst speelde ik een mindere wedstrijd en zat die week later veel wissel. Dan kun je twee dingen doen: toegeven aan de actuele situatie of je zet je schouders eronder. Ik dacht: Loes dat gaat jou niet gebeuren. Ik ben drie maal in plaats van twee maal gaan trainen. Keihard knokken en zie het loopt weer als een trein. De ballen komen weer op de vloer en ik draai lekker.” Maar ook Loes Boley had dit vooraf niet durven denken. “Nee, zeker niet als je ziet hoe we ervoor stonden. Gaat Bregje van den Heuvel ook nog weg en juist haar konden we niet missen. Maar het heeft goed uitgepakt we gaan lekker.”

[image=197036]

Veel publiek
Zaterdag komt de nummer vier Terraveen uit Odiliapeel naar De Ring. Ondanks de nabije ligging een tamelijk onbekende voor Loes Boley. “Dat is heel apart. Zover ik weet heb ik nog nooit tegen deze club gespeeld.” Veel import dat wel toch? “Ja dat zeker. Het is maar een klein dorpje. Er spelen toch wel een aantal meiden met een Saturnus verleden. Maar ze doen het goed tot nu toe, al verloren ze zaterdag wel van onze concurrent PSV. De Eindhovenaren staan één puntje achter ons. Het is een mooi plaatje voor zaterdag waar ik veel publiek verwacht. Ik hoor vaak dat Terraveen veel supporters meebrengt. Misschien dat ze wel meer lawaai maken dan onze eigen supporters. Dus aanhangers van Saturnus, je weet wat je te doen staat! Wij zijn er klaar voor al zie ik PSV als de grootste concurrent. Als wij het goed blijven doen wacht ons een mooi seizoen.“

Zaterdag 17.30 uur Saturnus-D1 – Terraveen-D1 Sporthal De Ring in Uden
Meer berichten