Ger Janssen neemt afscheid van De Keien

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – In uren zijn zijn verdiensten nauwelijks uit te drukken, zo veel zijn het er. In hoogtepunten wel: Ger Janssen, terugtredend voorzitter van De Keien Atletiek, is namelijk ronduit trots op de vele gebeurtenissen die hij in zijn 16-jarige voorzitterschap heeft meegemaakt. Zaterdag neemt hij met een receptie officieel afscheid.

[image=196988]

Hij lepelt ze zo op, compleet met jaartal en datum: de vele Nederlands en zelfs Europees Kampioenen die De Keien heeft voortgebracht. En de sportieve evenementen, zoals de Profile Cross, de NK’s, EK en WK Ultraloop, de Mondo Keien Meetings en natuurlijk de binnenkomst van marathonloper Richard Bottram, in 2007. Maar Janssen herinnert zich vooral ook de saamhorigheid die ‘zijn’ vereniging zo kenmerkt. “De Keien is een fantastische club met een ongelooflijk mooi stadion en we hebben zó veel sportieve successen gevierd. Maar ik heb hier de afgelopen zestien jaar kúnnen functioneren dankzij onze geweldige vrijwilligers. Zonder hun medewerking, iedere keer opnieuw, was het nooit gelukt. Zij zijn altijd dé drijfveer geweest om me zo lang voor de club in te zetten."

Hoofdbrekens
Toch waren het niet alleen maar mooie momenten die Janssen zich herinnert. De aanleg van de eerste mondobaan van Nederland bijvoorbeeld, heeft hem in 2007 heel wat hoofdbrekens bezorgd. Met zelfwerkzaamheid moest er een gigantische klus geklaard worden om een en ander financieel haalbaar te maken, maar steeds meer mensen verloren het geloof in een goede afloop. “Zes weken voor de deadline was ik zo’n beetje nog de enige die volhield dat het ging lukken. Ik vind: ook als het moeilijk wordt, moet je er staan. Maar ook ik heb vaak gedacht: ‘Hoe gaan we dát nou doen…’. Het was een geweldige job, maar vaak ook heel moeilijk.”
Ook de huidige strubbelingen met de gemeente zijn een punt van zorg. Onenigheid over verantwoordelijkheden zorgt al tijden voor pittige discussies. Toch heeft Janssen ook in die kwestie vertrouwen in een goede afloop. “Ik ben positief gestemd. Ik hoop dat beide partijen bereid zijn concessies te doen richting een oplossing, zodat we de kwaliteit van De Keien én van de gemeente Uden weer op de kaart zetten.”

De afscheidsreceptie vindt zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur plaats in stadion De Kuip in het Udense sportpark.
Meer berichten