Zaalsporten draaien volop dit weekend

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Met de winter op komst draaien de zaalsporten weer op volle toeren. Komende zaterdag is er een goed gevuld programma in alle takken van sport. Het korfbal draait warm op het TOP4 toernooi in Groesbeek. De laatste generale voor de competitie die volgende week van acquit gaat.

[image=126894]

Kerkdorpen
De meiden van Saturnus draaien als de bekende tierelier. Het team van Peter Barenbrug staat op een prachtige tweede plek in de zuidelijke promotieklasse-c. Zelfs vorige week met een karrenvracht aan absenties werd er toch gewonnen van Bravo’99. Het toont maar weer eens de sterkte in de breedte aan van de Udense club. Wat zou het toch prachtig zijn als deze groep in een hogere klasse uit zou kunnen komen. Iets wat toch zou moeten kunnen. Als je ziet dat op kerkdorpen, waar de Pastoor het voor het zeggen heeft en de schutterij de belangrijkste club is, veel hoger spelen dan de Udense volleybalclub. Zaterdag om 17.30 uur slaan de vrouwen van Barenbrug af tegen een team uit het rechterrijtje: Particolare uit Den Dungen. Plaats van handeling is nog altijd Sporthal De Ring aan de Klarinetstraat in Uden.

Fleuren
De mannen van Terraveen uit Odiliapeel gaan naar studentenclub Haijraa-2 in Eindhoven. Een leuke ontmoeting van twee ploegen die respectievelijk op een tweede en vierde plek staan. De vrouwen van trainer Geert Fleuren krijgen bezoek uit Best. VVC Best komt naar Odiliapeel. Dat de ‘Peelse’ meiden hier favoriet zijn mag duidelijk zijn.

[image=50052]

Stephan van Loon
Basketbalclub Attacus is samen met Vlijmscherp uit Vlijmen en BV Rooi uit Sint-Oedenrode afgetekend koploper. De Veghelaren hebben alleen een opvallend beter doelsaldo. Maar liefst 180 waar Rooi (72) en Vlijmscherp (55) het veel bescheidener doen. Zondag spelen de mannen van coach Ernst Salzmann en Ton van Uden om 16.30 uur, als heel Nederland zich naar de lokale patatkramen rept, (wat een tijd) uit bij Vlijmscherp in Vlijmen. Een mooie test en ijkpunt met deze ploeg uit de top-3. De vrouwen van Attacus doen het ook al op zondag. Anderhalf uur later dan hun mannelijke collega’s wordt er gespeeld in Den Bosch tegen het eerste vrouwenteam van EBBC. Het team van coach Stephan van Loon draait lekker mee in de in de top van hun klasse waar Kimbria met vier punten voorsprong koploper is.

[image=171611]

Emons TOP4
Bij Korfrakkers is de stormbal inmiddels weer gestreken. Het vertrek van Petra Geelhoed is de minne geschikt, en aan het hoofd staat opnieuw Anke Verstraten. Een logisch déjà vu. De club heeft het intern opgelost en als je dan een kanjer als Verstraten achter de hand hebt kan je daar alleen maar gelukkig mee zijn. Komende zaterdag als voorbereiding op de competitie die 13 november begint, het prestigieuze Emons TOP4 toernooi. Vier ploegen (waar het jammerlijk genoeg al jaren om draait) uit de top van het korfbal geven een geweldig affiche. Thuisclub Spes, het Nulandse Be Quick, Rosolo uit Reusel en uit Erp De Korfrakkers. Tevens zijn ook de hoogste jeugdteams deelnemer in een onderling toernooi. Hier spelen Spes-A1, Korfrakkers-A1, Swift-A1 en Rosolo-A1. Het begint allemaal in Sporthal Heuveland in Groesbeek om 17.50 uur met de eerste wedstrijden.
Meer berichten