Skunk wint derby van Saturnus

Sport 23 keer gelezen
UDEN - Na acht jaar heeft het Heren 1 team van Skunk weer eens gewonnen van de buren uit Uden. In sporthal De Ring werd het 1-3 voor de bezoekers.

[image=194685]

Skunk liet in de eerste set zien over een grote hoeveelheid vertrouwen te beschikken. Het domineerde en kreeg het Udense publiek stil met snoeiharde aanvallen. Ondanks een kleine inzinking aan het einde van de set werd het 20-25 voor de bezoekers. De tweede set koos de coach van Saturnus voor de ervaren krachten. Dat had succes, 25-20. Beide ploegen startten onveranderd aan de derde set, maar Skunk had duidelijk de scherpte weer te pakken. Met fris en enthousiast spel werd een ruime voorsprong gepakt: 18-23. Saturnus bleek echter over veerkracht te beschikken en kwam terug tot 23-23. Skunk-aanwinst Jos de Wit stak echter een stokje voor nieuw Udens succes. Met een direct gescoorde aanval en vervolgens een halve ace op eigen service besliste hij de set: 23-25. In de vierde set had Saturnus het opgegeven en bleef Skunk een hoog tempo hanteren. Uiteindelijk werd het 18-25 voor de bezoekers en eindigde de wedstrijd met 1-3.
De teleurstelling was groot bij Saturnus en de kantine van sporthal De Ring was even van Veghel. (foto's: Theo de Vrede)