25 jaar skiën en langlauf gehandicapten

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – De werkgroep Skiën en langlauf Gehandicapten vierde zaterdag het 25-jarig bestaan met een receptie in de Vrije Teugel. Namens het college was wethouder Sultan Günal aanwezig om de jubilerende club te feliciteren.

[image=193194]

Kock Martijnse is oprichter en oud voorzitter W.S.G. Hij leerde Sylvia, z’n dochter met het syndroom van down skiën. Ze werden lid van De Schans, toen nog bij De Vrije Teugel. Met letterlijk vallen en opstaan en veel geduld werden er resultaten geboekt en kon zij zich aardig redden op de piste. “Doordat wij actief zijn in diverse sportclubs voor mensen met een verstandelijke beperking, kennen wij veel ouders, die vroegen of ik hun kind dat ook zou kunnen en willen leren. Toen in 1981 skiclub De Schans vertrok naar de huidige locatie zijn wij daar gebleven. Wij kregen steeds meer verzoeken om kinderen van deze doelgroep skiën of langlaufen te leren. In 1986 was dat al een aardig aantal en toen besloten mijn vrouw en ik om een wintersportclub te starten bij De Vrije Teugel. Wij vonden vrijwilligers die de ski en langlaufkunst goed meester waren en het leuk vonden om met deze doelgroep te sporten. Wij sloten ons op 4 oktober 1986 aan bij de Stichting Recreatie en Sport voor bijzondere doelgroepen. Wij zijn een sneeuwstage in ons programma op gaan nemen, met het doel dat zij het geleerde in de sneeuw in praktijk kunnen brengen, de pisteregels leren en het omgaan met diverse liften beoefenen. In januari 2012 hopen wij reis 25 te kunnen organiseren. De eerste jaren gingen goed. Zo goed dat wij door de Nederlandse Gehandicapten Sportbond uitgezonden werden om Nederland te vertegenwoordigen bij de Special Olympics World Wintergames in Oostenrijk 1993 en niet zonder succes. Hierna volgden Canada, Japan, Amerika,, Slovenië en Duitsland.”
In 2009 werd de locatie bij de Vrije Teugel te klein. Op De Schans is de groep nu geïntegreerd. Gehandicaptensport en validesport gaan daar prima samen. Foto's zijn van vaste fotograaf van de werkgroep: Rachelle Cornelissen-Wenting
www.wsguden.nl

[image=193192]
[image=193193]
[image=193195]Meer berichten