Dartel Saturnus pakt tweede zege

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Opnieuw werden er vier belangrijke punten aan het conto van de Udense volleybalvrouwen toegevoegd. In eigen Sporthal De Ring won Saturnus gelijk aan vorige week met 3-1. Ditmaal waren de vrouwen van het Sambeekse Avance de tegenstander. Met fris en vrolijk spel kreeg coach Peter Barenbrug de handen in Uden met regelmaat op elkaar.

[image=191691]

Nog zonder Daphne Sgroot en Maartje van der Heijden en zonder Loes Boley in de basis ging de eerste set volkomen gelijk op. Met setpoint voor Avance (23-24) toonde Saturnus gelijk aan vorige week hoeveel veerkracht dit jonge team heeft. Met twee kill-blocks werd de set alsnog met 26-24 binnen gesleept. De tweede set ging als gevolg van een te grote Udense foutenlast met 23-25 naar tegenstander Avance.

In de derde kwam Mirte van Driel in de basis. Het werd een regelrechte pikstart waar Saturnus uitliep naar 18-7. Het overdonderde Avance kon niet veel meer doen dan toekijken. Loes Boley stond aan het einde van een perfecte setup die door de korfbaldiva met klasse werd afgemaakt. Met 25-17 nam Saturnus een 2-1 voorsprong. Avance gaf zich verre van gewonnen in de vierde set. De Sambeeksen bleven via 19-17 en 22-23 goed bij, maar in het zicht van de finish konden toch de Udense handen de lucht in. Met 25-23 ging de set en de wedstrijd naar Saturnus dat opnieuw vier punten toevoegde in deze nog prille fase van de competitie. Volgende week uit naar het sterke Achilles in Beugen dat met 2-3 won zaterdag bij Terraveen in Odiliapeel.
Meer berichten