Saturnus klaar voor nieuw seizoen

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – De volleyballers van Saturnus Hendriks Coppelmans staan te popelen om van start te gaan. Komende zaterdag gaat landelijk de volleybalcompetitie weer van start. Vooral bij de vrouwen zijn er nogal wat mutaties met onder anderen een nieuwe trainer.

[image=191692]

Bij de heren zijn er dit seizoen weer drie teams. Het eerste mannenteam zal de lat wat hoger gaan leggen. In de breedte zijn er een paar versterkingen bijgekomen, terwijl het jeugdaandeel daar ook vergroot is. Nadat de afgelopen seizoenen Jeroen van Hout en Sander Broeksteeg als tieners bij dit team aansloten, is nu ook Lars van Hout ‘terug op het nest’ en heeft Rob Meussen de stap vanaf het tweede team gezet. Door een verhuizing van Nijmegen naar Uden kon Bastiaan Kock het team ook nog eens van een nieuwe impuls voorzien. Dit alles zal ervoor moeten zorgen dat het eerste herenteam nu bewust mee gaat doen om de prijzen in de promotieklasse.

[image=191691]

Peter Barenbrug
Bij de Udense vrouwen is er nog al wat veranderd. Het vertrouwde gezicht van coach Joan van den Heuvel is na drie jaar verdwenen. Zijn opvolging komt met Eindhovenaar Peter Barenbrug die zijn sporen in het volleybal al ruim heeft ingevuld. Judith Verhagen en Nieke van Driel zijn gestopt en talent Bregje van den Heuvel vertrok naar eerstedivisionist Energo uit Beers. Hierbij valt op dat de Udense club schrijft: ‘Een mooi resultaat voor de Udense jeugdopleiding’. Heel lief gezegd en leuk voor Udense Bregje, maar prestatief koopt coach Barenbrug daar bitter weinig voor. Beers heeft volgens Wikipedia 1730 inwoners terwijl Uden er ruim 35000 telt, daar moet toch meer uit te halen zijn.

[image=78116]

Kartrekkers
De club voegde, gedwongen door al die mutaties, het eerste en tweede team samen. En ondanks het aanbod van de bond later om toch naar de regiodivisie te verkassen, gaf de club daar geen gehoor aan. De Saturnus-leiding wil het jonge team laten rijpen in de promotieklasse. Een beslissing die te billijken valt. Gelukkig bleven de kartrekkers Daphne Sgroot en Loes Boley behouden voor het team. Met de nog jonge Veerle van den Heuvel samen met talentjes uit de jeugd en tweede team is de groep van Barenbrug volop in ontwikkeling.

Komende zaterdag bijten de jongens- en herenteams de spits af. Om 17.30 uur de openingswedstrijd van mannen tegen Blue Smash-1 uit Boxtel. Het eerste vrouwenteam van Saturnus begint met een uitwedstrijd. Aan ’t Looi in Oeffelt slaat deze groep om 15.00 uur af tegen Argos voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.
Meer berichten