‘Vrijwilligers verdienen dikke pluim’

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – De Brabantse Winter Kampioenschappen 2011 worden gehouden op 8 en 9 januari in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De organisatie daarvan is in handen van de Udense zwemvereniging Zeester-Meerval. Een behoorlijke klus als je bedenkt dat er in totaal zo’n zeshonderd zwemmers op de startblokken van het 25-meter bad verschijnen.

[image=160238]

Het organiseren van een dergelijk groot evenement is de Udense zwemvereniging echter niet vreemd. Eerder tekende de vereniging al – in samenwerking met Z&PV Nuenen – voor twee edities van de Brabantse Zomer Kampioenschappen. “Kring Brabant legde de vraag bij ons neer of we de komende Winter Kampioenschappen wilden organiseren”, vertelt Fons Langenhoff. “Die taak wilden we wel op ons nemen, op voorwaarde dat we het dit keer alleen mochten doen. Wij kunnen het behappen, kennen de klappen van de zweep en hebben voldoende vrijwilligers die zich voor het slagen van het evenement in willen zetten. Bovendien blijft er zo meer geld over voor de vereniging.” Volgens Peggy van den Berg zijn vrijwilligers daarbij onontbeerlijk. “Tijdens het kampioenschap hebben we dagelijks de beschikking over meer dan dertig vrijwilligers per dag. Ouders en leden zetten zich op 8 en 9 januari in om alles in goede banen te leiden. Wij regelen alles wat met de logistiek te maken heeft: van de kaartverkoop tot de catering. Niet iedere zwemvereniging is in staat om een dergelijk kampioenschap te organiseren. De vrijwilligers verdienen dan ook een dikke pluim. Zonder hen is dit niet te realiseren.”

Medaillekansen
Zeester-Meerval werd in de zomer gevraagd de Brabantse Winter Kampioenschappen te organiseren. De beslissing om de handschoen op te pakken was snel genomen. “Het draaiboek was in principe al klaar”, aldus Peggy van den Berg. “Uiteraard hebben we rekening moeten houden met de wensen en eisen van de Kring. Komende week worden de puntjes op de i gezet en begin januari volgt een laatste overleg.” Namens Zeester-Meerval hebben zo’n veertig zwemmers en zwemsters in de leeftijd van 12 tot 19 jaar een limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen gehaald. Fons Langenhoff: “Mét grote medaillekansen! Ik schat dat we toch wel met acht gouden medailles terug naar Uden kunnen gaan.”

De Brabantse Winter Kampioenschappen zijn op zaterdag 8 januari vanaf 11.45 uur en zondag 9 januari vanaf 12.45 uur in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.
Meer berichten