Keizer VZOD bekend na Koningschieten

  •   keer gelezen   Sport
VOLKEL - Traditiegetrouw werd zondag het jaarlijkse Koningschieten gehouden bij VZOD. Een mooi gevuld wedstrijdveld kleurde de accommodatie aan de Lagedijk in Volkel rood met op de achtergrond een winters landschap.

[image=159168]

Gezelligheid en sportiviteit waren troef die middag. Zo'n 25 sporters streden om de felbegeerde bekers en kruizen, waaronder 5 junior-, 3 aspiranten- en 3 compoundschutters. Na de eerste 25 tellende pijlen was voor de jongelingen de uitslag bekend. Apirantenkoning werd Mathijs Francot, Juniorenkoning werd Davy Peters.
Na de tweede ronde van 25 pijlen werd een eerste schifting gehouden. De zes hoogste schutters mochten door, aangevuld met die schutters die een kleiner verschil hadden dan 10 punten met de zesde schutter. Bij de compoundschutters gingen Johan van den Oord en Emiel van Berkel door. Deze twee vonden het na 80 wedstrijdpijlen wel goed, waarmee Johan van den Oord zich compoundkoning mocht noemen.

[image=159170]

De laatste 10 pijlen werden verschoten door de drie hoogste schutters. Stef Hermens en Maarten van Haren streden met al hun kracht om Hennie v.d. Bogaart van het Keizerskruis af te houden. Dat dit niet lukte verbaasde niemand, ondanks een steeds kleiner wordend verschil tussen Hennie en Stef.

De einduitslag was:
Keizer Hennie vd Bogaart
Koning Stef Hermens
Prins Maarten van Haren
Ridder Hans Nooijen
Page Leon Timmermans
Meer berichten