Zwaar parcours voor jonge veldrijders

  •   keer gelezen   Sport
OPLOO/OVERLOON – De jeugdige veldrijders die zondag aan de start stonden van de Rabobank Cyclocross op het circuit ‘De Duivenbos’ in Overloon kregen een zwaar en selectief parcours voorgeschoteld.

[image=158345]

Wie op het zware zandparcours hoge ogen wilde gooien moest niet alleen behendig zijn maar ook de pedalen krachtig kunnen rondtrappen op het glooiende terrein met plaatsen stevige modderbanen.

[image=158344]

Selectief
De organiserende Stichting Wielersport Oploo had op last van de KNWU het parcours zelfs moeten verleggen naar de achterzijde van het bosgebied, omdat de vaste passage bij het clubgebouw van gastheer MSV te nat was om te crossen. De aangepaste route lag er overigens uitstekend bij dankzij knap harkwerk van de vrijwilligers.

[image=158346]

De vijftiende editie van de Oploose veldcross trok ruim tweehonderd deelnemers met in elk van de acht categorieën een sterk deelnemersveld. Vele talenten, waaronder in vrijwel elke startgroep de nationale kampioen in de groep en vaak ook op het schavot, trokken hun sporen in het rulle zand. De vier jongste categorieën, die rondjes van 700 meter voor de kiezen kregen, moesten bij de klimmetjes of in de modder nog wel eens van de fiets, de vier oudste jeugdcategorieën wisten zich op het verlengde parcours (1200 m) goed staande te houden. Winnaar bij de nieuwelingen, de hoogste jeugdcategorie, werd Martijn Buddingh, voor Jelle Wolsink en Lehvi Braam.

[image=158343]
Meer berichten