Henk Hellegers Trofee voor Richard Bosveld

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Tafeltennisvereniging Smash’73 hield zondag voor de elfde keer de Open Udense Tafeltennis Kampioenschappen. Nieuw was dit jaar dat tien Udense prominenten streden om de ‘Henk Hellegers Trofee’. Het was voorzitter van de hockeyclub Richard Bosveld die de nieuwe beker mee naar huis nam. Ewald Timmen van IBN werd tweede en Robbie Timmers van ProGrafix werd derde.

[image=158016]
[image=158044]

Het toernooi was toegankelijk voor iedereen. Maar liefst 115 tafeltennisers schreven zich in voor het toernooi in Evenementenhal de Schaapskooi aan de Hockeyweg in Uden. Het begon al om 10.00 uur en duurde tot 17.30 uur. Kanshebber op de titel van 2010 was Patrick van der Meer, speler van het eerste herenteam van T.T.V. Smash’73. Maar tot ieders verrassing was het Tommy Grimbrere uit Breda die de Udense beker mee naar huis nam. Hij deed voor het eerst mee. De prominenten speelden een onderling toernooi. Deelnemers waren Rob Vrolijk, Sportief Magazines, Robbie Timmers, ProGrafix, Gijs Spruijt, Nieuwenhuizen-Daandels Bouw, Ewald Timmen, IBN, Ad Oostendorp, Toyotadealer, Roland de Winter, De Winter media groep, René Jetten, Raadslid CDA/voorzitter Stichting Uden Promotion, Richard Bosveld, voorzitter HCU, Robert van den Berg, fractievoorzitter VVD/Leefbaar Uden. Wethouder John Timmers moest afzeggen vanwege een sterfgeval in de familie.
De prominenten hadden veel plezier in het spelletje. Enkelen hadden al een paar weken geoefend maar voor de meesten was het erg lang geleden. De bedoeling van de organisatie was om het toernooi wat minder besloten en luchtiger te maken. Volgens oud-top tafeltennisser Han Gootzen zou Smash’73 meer publiek trekken als ze de zaal zouden inrichten met een mooi center court zodat topspelers maar ook speciale gasten meer aandacht krijgen. Gootzen probeert voor volgend jaar een toernooitje te houden met oud-internationals. De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Henk Hellegers.
[image=158017]
[image=158043]
Meer berichten