Udense judoka naar Mekka van judosport

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - De Udense judoka Robin van Dinther neemt eind december met ‘het Judo Talenten Centrum Eindhoven’ deel aan een internationale stage en een teamtoernooi in het Japanse Fukuoka. Het Judo Talentencentrum Eindhoven is een gezamenlijk initiatief van het CTO Eindhoven, De Judo Bond Nederland, het NOC*NSF en Essink Sportcentrum.

[image=157694]

Na een intensieve voorbereiding van enkele maanden met tien andere judoka’s van het Judo Talenten Centrum Eindhoven is het voor Robin van Dinther bijna zover. Onder leiding van Matijs van Dorenmalen, Bert Hendriks en Bjorno van Buel wordt dit een ervaring om nooit te vergeten.
Van 21 tot en met 29 december zijn de judoka’s in Japan. Daarvan worden vijf dagen keihard getraind en is er op 26 december een teamtoernooi. “De plaatselijke organisatie, die onder leiding staat van voormalig Wereld- en Olympisch kampioen Yasuhiru Yamashita, heeft verschillende Japanse topjudoka’s aangetrokken om de lessen te verzorgen,” zegt trainer Van Dorenmalen enthousiast. “We gaan er uitgebreid kennismaken met de Japanse manier van trainen en uiteraard gaan we ook cultuur uitwisselen.”
Het JTC-Eindhoven vertegenwoordigt Nederland bij de Sanix Cup zoals het toernooi heet. Aan dit toernooi wordt deelgenomen door een zestigtal Japanse teams en (landen)teams uit Taiwan, Hong Kong, Iran, Israël, Korea, Palestina, Rusland, Zuid Afrika en de USA. Dit jaar dus geen Kerst voor Robin van Dinther? “Dat klopt, maar ’n dikke week in Japan, het Mekka van de Judosport, is voor mij het mooiste kerscadeau! Ik zal daar de week van mijn leven hebben.”
Meer berichten