Winst voor grieperige Saturnus-vrouwen

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Op papier speelde het eerste Udense damesteam een lastige thuiswedstrijd. Tegenstander was de nummer vier Achilles uit Beugen. Achilles viel tegen. Saturnus/HC liep redelijk eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong, waarna de bonusset onnodig simpel werd afgegeven.

[image=157657]

Coach Joan van den Heuvel had afgelopen week nogal wat speelsters op zijn spreekuur met griep verschijnselen. De Udense huisarts moest nagenoeg zijn totale hoestdrank- en paracetamol-voorraad slijten om zijn team zaterdag speelklaar te krijgen. Het maakte de aanloop wat rommelig naar het treffen met Achilles. Daphne Sgroot en Rosan van der Velden waren tijdig hersteld zo ook de bedhouders Bregje en Veerle van den Heuvel. Mirte van Driel was nog te zwak en bleef langs de kant.

[image=157661]

Udense knip
Ondanks alles verlangde coach Joan van den Heuvel veel scherpte bij de start van de wedstrijd. Dat lukte aanvankelijk niet en Achilles nam een 0-4 voorsprong. Van den Heuvel plaatste meteen zijn eerste time-out. Met veel servicedruk finishten de Udensen alsnog met 25-20. Loes Boley moest zich met een pijnlijke schouder laten vervangen door Maartje van der Heijden. Lang ging ook deze set gelijk op, maar uiteindelijk verdween hij toch in de Udense knip: 25-22.

[image=157659]

Verdiende puntje
De derde werd met 25-18 ruim gewonnen. Dit mede met dank aan een super serverende Daphne Sgroot. Jammer dan dat de bonusset werd vergeven. Ook wel een logisch gevolg na zoveel slijtage in de aanloop naar deze wedstrijd. Loes Boley ging opnieuw naar de kant en kregen de Beugense het verdiende puntje. Bravo wist simpel de vijf punten binnen te halen bij Avance in Sambeek, maar Flamingo´s-2 wist niet te winnen bij het lastige Luctor (3-2), zodat de verschillen in de top weer kleiner geworden zijn. Flamingo's-2 heeft nog één punt voorsprong op Bravo´99 en drie op Saturnus/HC. Volgende week speelt Flamingo´s-2 weer een zware wedstrijd (thuis tegen SOMAS/Actvia-3, dat bijna elke wedstrijd een vijfsetter speelt), terwijl Bravo´99 thuis tegen middenmotor Argos weer een goede kans heeft op vijf punten. Saturnus zal bij hekkensluiter Bladel zeker vijf punten moeten halen willen ze mee blijven doen om de bovenste twee plaatsen.

[image=157658] [image=157660]

Setstanden 25-20, 25-22, 25-18 en 15-25
Meer berichten